A- Зменшити шрифт
A+
Збільшити шрифт

ПЕРЕМОГИ, ЩО ЗМІНЮЮТЬ СВІТ

Прес-служба Національного комітету спорту інвалідів України, опубліковано 07 квітня 2020 року о 01:00


Сьогодні дуже незвичний день світової спільноти… День, до якого має відношення Національний паралімпійський комітет України!.. 

Історія: Початок березня 2014 року, зимова Паралімпіада в Сочі... Національна паралімпійська команда України прибула в Сочі  - на територію країни, яка порушила всі норми міжнародного права, почала захоплення української землі…

Прибула на цю трагічну Паралімпіаду, щоб перемагати, щоб об’єднати спортивну спільноту світу в боротьбі за МИР В УКРАЇНІ І ВСЬОМУ СВІТІ!

Вперше в історії міжнародного паралімпійського руху відбулась унікальна подія, не передбачена регламентом Паралімпіади: національна паралімпійська команда України вийшла на територію паралімпійського селища у повному складі з гаслами: «МИР-УКРАЇНІ… УКРАЇНІ-МИР!».

Для декого це був шок, але абсолютна більшість країн з захопленням підтримали колону українських паралімпійців, яка ходою рухалась по паралімпійському селищу з вигуками: «МИР-УКРАЇНІ!». Навколо нас, об’єднуючись з нашою колоною, зібрались спортивні делегації різних країн, велика кількість масмедіа, лунали аплодисменти і заклики підтримки. Загал міжнародної паралімпійської спільноти назвав нашу мирну ходу УКРАЇНСЬКИМ ПАРАЛІМПІЙСЬКИМ МАЙДАНОМ МИРУ!

Але після нашої акції миру, була і інша офіційна реакція…

Мене, як керівника делегації та президента Національного паралімпійського комітету викликали в Оргкомітет сочинської Паралімпади і заявили про можливість дискваліфікації України з участі в Паралімпіаді Сочі-2014 і з міжнародного паралімпійського руху за політичні акції на Паралімпійських іграх…

Я майже три години перед «суддівським трибуналом» Оргкомітету доводив, що БОРОТЬБА ЗА МИР У СПОРТІ НЕ Є ПОЛІТИКОЮ, а є ЦИВІЛІЗАЦІЙНИМ ВИЗНАЧЕННЯМ паралімпійців України і світового спорту як бажання ЖИТИ У МИРІ! Без війни!!!

Поступово я побачив, як в очах суб’єктів Оргкомітету і деяких чиновників Міжнародного паралімпійського комітету виникає розгубленість… Вкінці вони, навіть,  замовкли… Але при всьому цьому мене попередили, що у випаду повторення подібних дій з боку українських паралімпійців будуть застосовані санкції по дискваліфікації і національної команди, і нашої країни з міжнародного паралімпійського руху.

Я згадую це сьогодні, коли Генеральна Асамблея ООН оголосила 6 КВІТНЯ Міжнародним днем спорту для розвитку та миру.

Ми - українські паралімпійці - можемо впевнено сказати, що визнання потужного ВПЛИВУ СПОРТУ НА МИР ПРОТИ ВІЙНИ МИ ЗРОБИЛИ ПЕРШИМИ під час Паралімпіади-2014! …Через кілька тижнів після завершення Паралімпіади в Сочі Об’єднані Нації визначили цей день спорту і миру.

 А ми разом із Україною перемогли у Сочі!  

Подивіться сьогодні це відео про ПЕРЕМОГУ УКРАЇНСЬКИХ ПАРАЛІМПІЙЦІВ І В СПОРТІ, І В БОРОТЬБІ ЗА МИР і максимально поширте його для українських Громадян!  


Давайте вірити в себе і в Україну!!! Зробимо для цього все можливе і неможливе!   

Піднятися на початок