A- Зменшити шрифт
A+
Збільшити шрифт

Стали відомі дати проведення Паралімпіади в Токіо

Прес-служба Національного комітету спорту інвалідів України, опубліковано 30 березня 2020 року о 19:24

Національний паралімпійський комітет України отримав офіційне повідомлення Міжнародного паралімпійського комітету щодо дат перенесення #Паралімпіада2020: Паралімпійські ігри в Токіо 2020 року пройдуть у період з 24 серпня по 5 вересня 2021 року.

Дати були підтверджені в понеділок (30 березня) Міжнародним олімпійським комітетом (МОК), Організаційним комітетом Токіо 2020, міським урядом Токіо та Міжнародним паралімпійським комітетом (МПК).

Це рішення було прийняте з трьох основних міркувань:

1. Задля охорони здоров'я спортсменів та всіх учасників, а також задля стримування поширення вірусу COVID-19.

2. Захист інтересів спортсменів та олімпійського і паралімпійського спорту.

3. Глобальний міжнародний спортивний календар.

Ці нові дати дають органам охорони здоров'я та всім учасникам організації Ігор максимум часу для боротьби з постійно мінливою ситуацією та зривами, викликаним пандемією COVID-19. Вони також зведуть до мінімуму будь-які подальші зриви, які можуть бути спричинені перенесенням змагань у міжнародного спортивного календарю. Крім того, вони дадуть достатній час для завершення кваліфікаційного процесу. Здійснюватимуться ті ж заходи щодо зменшення впливу, які були заплановані на 2020 рік.

Президент МПК Ендрю Парсонс заявив: «Це фантастична новина, що ми змогли так швидко знайти нові дати проведення Ігор 2020 у Токіо. Нові дати забезпечують впевненість спортсменів, заспокоєння зацікавлених сторін і розуміння, на що слід чекати всьому світу. 

Коли Паралімпійські ігри відбудуться в Токіо в наступному році, вони стануть вражаючим глобальним святом людства, яке знову зійдеться разом як єдине ціле. Паралімпійський рух базується на тому, що люди долають негаразди, і це ми будемо робити наступного року.

До Паралімпійських ігор у Токіо 2020 залишається 512 днів, і  я закликаю вас зосередитись на безпеці ваших друзів та родини у цей безпрецедентний та важкий час. Коли дати вже підтверджені, МПК співпрацюватиме з усіма відповідними міжнародними федераціями для встановлення нових кваліфікаційних критеріїв, які повністю відповідатимуть інтересам тих спортсменів, які вже були кваліфіковані для участі у Паралімпійських іграх Токіо 2020».

Президент Організаційного комітету Токіо 2020 Йошіро Морі сказав: «Президент МОК Томас Бах та Оргкомітет Токіо 2020 провели сьогодні конференцдзвінок, щоб детально обговорити оновлені дати проведення ігор у Токіо 2020. Міністр проведення Олімпійських і Паралімпійських ігор Токіо 2020 Хашимото Сейко та губернатор Токіо Койке приєдналися до дзвінка.

Для відбору та кваліфікації спортсменів та їх тренувань і підготовки потрібен певний проміжок часу, і консенсус полягав у тому, що краще проводити перенесення Ігор на час літніх канікул у Японії. Що стосується транспорту, організації волонтерів та придбання квитків для тих, хто в Японії та за кордоном, а також, якщо це стосується ситуації COVID-19, ми вважаємо, що краще було б перенести Ігри на рік пізніше, ніж планувалося, влітку 2021 року.

Незважаючи на перенесення Олімпійських та Паралімпійських ігор вперше в історії та різні інші питання, які вже були висвітлені, графік змагань є фундаментальним елементом майбутньої підготовки, і я переконаний, що прийняття цього рішення негайно, допоможе прискорити план майбутньої підготовки. Я хотів би подякувати всім зацікавленим сторонам, включаючи приймаюче місто Токіо та уряд Японії, за їх наполегливу працю за цей короткий період. Організаційний комітет Токіо 2020 продовжить наполегливо працювати над успішним проведенням  Ігор наступного року».

Губернатор Токіо, Койке Юріко, сказав: «Враховуючи глобальний спалах коронавірусу, нам потрібні певні часові рамки, перш ніж ми повністю підготуємось до проведення Ігор, безпечних та надійних для спортсменів та глядачів.

Підготовка до нових дат буде проходити плавно, оскільки дати збігаються з тими ж часовими рамками, що і попередні дати змагань, відповідно і квитками, персоналу місць проведення змагань, волонтерам та транспорту. Оскільки зараз у нас є конкретні нові дати, на які слід орієнтуватися, міський уряд Токіо збере всі свої ресурси та тісно співпрацюватиме з Організаційним комітетом Токіо 2020, національним урядом та іншими зацікавленими сторонами, щоб повністю підготуватися до проведення безпечних та надійних Ігор».

 Челсі Готель, голова Ради спортсменів МПК: «Я думаю, що ці нові дати стануть величезним почуттям полегшення для всієї громади спортсменів, які будуть вдячні за швидкістю прийняття цього рішення. Маючи понад 500 днів до Паралімпіади, спортсмени можуть подумки перезавантажитись і почати думати про свої плани на 2021 рік. Бо, хоча тренування до Токіо наразі  не є пріоритетним завданням, залишатися в безпеці – є. Я сподіваюся, що всі спортсмени, їхні сім'ї та друзі дотримуються порад місцевих органів влади у цей важкий для всього світу період».

Національний паралімпійський комітет України, отримавши дати проведення Ігор-2020, уважно слідкуватиме над усіма змінами у кваліфікаційному процесі та мобілізує український загал паралімпійської сім’ї у забезпечені здоров’я та опрацювання всіх чинників підготовки до Паралімпіади-2020 у 2021 році.


Додатково:  Знайомтесь з інформацією про #коронавірус за наступними лінками: https://covid19.gov.ua/  та https://nszu.gov.ua/  

Піднятися на початок