A- Зменшити шрифт
A+
Збільшити шрифт

Нові перемоги українських паралімпійців на Євро-2023 а Роттердамі

Прес-служба Національного комітету спорту інвалідів України, опубліковано 20 серпня 2023 року о 02:44

Незабутній для національної паралімпійської збірної України 12-й день змагань на І мультиспортивному заході - чемпіонатах Європи з паралімпійських видів спорту, що з 05 по 20 серпня проходить Роттердамі (Нідерланди).  За день до завершення змагань українські паралімпійці здобули ще  5 високих нагород – 1 золоту та 4 бронзові – у кульовій стрільбі та бадмінтоні і встановили 1 рекорд світу!

Чемпіони та призери Європи:

  • Щетнік Ірина (клас SH1)– золото у вправі R2 - пневматична гвинтівка стоячи (жінки) - пневматична гвинтівка стоячи (чоловіки). У фіналі параспортивної стрільби з пневматичної гвинтівки 10 м стоячи у класі SH1 (W) наша Ірина встановила світовий рекорд з результатом 252.0!
  • Денисюк Олексій (клас SH1)– срібло у вправі Р1  - пневматичний пістолет SH1, 10 м
  • Пара SL3-SL4 Чирков Олександр- Jacobsson (SWE) - бронза у парі, бадмінтон
  • Пара SL3-SU5 Козина Оксана- Редька Іванна- бронза у парі, бадмінтон
  • Козлова Ніна - одиночка SH6 - бронза, бадмінтон

У цілому, національна паразбірна вже виборола 20 високих нагород - 7 золотих, 5 срібних та 8 бронзових - на цьому мультиспортивному заході: 1 золоту нагороду та 3 ліцензії на Паралімпіаду-2024 у боча, 10 високих нагород та перше місце у парадзюдо і 2 бронзові нагороди у паратхеквондо, 2 золоту, 1 срібну та 1 бронзову нагороди у кульовій стрільбі та 1 паралімпійську ліцензію, 3 бронзові медалі у бадмінтоні, а також 2 паралімпійські ліцензії зі стрільби з лука.

У стрільбі з лука поки що без нагород, але є вже здобуто 2 ліцензії на Паралімпіаду-2024. Організатори змагань у стрільбі з лука проводять додаткові турніри (не медальні) для виборювання ліцензій на участь у літніх Паралімпійських іграх. У цих змаганнях вже два наших спортсмени змогли продемонструвати свою майстерність та здобули паралімпійські ліцензії: Василь Наумчук  та Шевченко Анна-Вікторія.

Також 20 серпня відбудуться матчі за бронзові нагороди в індивідуальних змаганнях, де в класичному лукові боротиметься Шевченко Анна-Вікторія, а також змішана команда з класичного луку (Шевченко Анна-Вікторія + Цимбалюк Руслан).

У бадмінтоні у фінали вийшли: Козина Оксана (клас SL3), Чирков Олександр (клас SL3)

Усього у цьому мультиспортивному заході беруть участь понад 1500 спортсменів з 45 країн Європи у 10 видах спорту. Від команди України виступає 38 паралімпійців у 6 наступних видах спорту: дзюдо (12 спортсменів), тхеквондо (4 спортсмени), бадмінтоні (5 спортсменів), боча (2 спортсмени), стрільбі з лука (6 спортсменів) та стрільбі кульовій (9 спортсменів).  Трансляції за наступним лінком: http://Epc2023.tv

Вітаємо Україну з перемогами! Разом ми сильні!

Ці змагання є важливим етапом у здобутті рейтингових очок та ліцензій на Паралімпіаду-2024.  Загалом в національної паралімпійської збірної команди України наразі вже - 51 ліцензія у 6 видах спорту (велоспорт, легка атлетика, плавання, боча, кульова стрільба та стрільба з лука) із 17, в яких Україна планує взяти участь в Паралімпіаді-2024.


Піднятися на початок