A- Зменшити шрифт
A+
Збільшити шрифт

Українські дефлімпійці успішно завершили змагання чемпіонату світу з плавання

Прес-служба Національного комітету спорту інвалідів України, опубліковано 20 серпня 2023 року о 04:08

Національна дефлімпійська збірна команда з плавання з 28 медалями – 11 золотими, 9 срібними та 8 бронзовими - стала першою за загальною кількістю нагород та другою в загальнокомандному заліку на VI чемпіонаті світу з плавання серед спортсменів з порушеннями слуху, що тривав з 14 по 19  серпня у  м. Буенос-Айрес, Аргентина, і в якому взяли участь спортсмени з 28 країн світу. Українські дефлімпійці присвятили свою перемогу Збройним силам України та висловили глибокі співчуття усім постраждалим співвітчизникам в місті Чернігові, які загинули і отримали поранення внаслідок ворожих нищівних дій країни-агресорки.

Нагадаємо, що українці кілька днів поспіль утримували лідерську позицію чемпіонату, однак, наприкінці змагань команда США змогла обігнати українську збірну за кількістю золотих нагород.

У останній день 19 серпня 2023 року чемпіонату світу дефлімпійці України здобули 3 золоті, 1 срібну та 1 бронзову нагороди:

  • Султанов Ілля (м. Київ)  - золото на дистанції 50 м вільним стилем
  • Наконечний Денис (м. Київ)  - золото на дистанції 100 м брасом
  • Чоловіча естафета 4x100 м комбінована  - золото у виконанні: Кремляков Владислав (Дніпропетровська обл.), Наконечний Денис (м. Київ), Коломієць Олексій (Чернігівська обл.), Султанов Ілля (м. Київ)
  • Коломієць Олексій (Чернігівська обл.) – срібло на дистанції 100 м брасом
  • Жіноча естафета 4x100 м комбінована – бронза у виконанні: Тарасенко Дарʼя (Кіровоградська обл.), Терещенко Ірина (Кіровоградська обл.), Іваненко Катерина (Харківська обл.), Махник Аніта (Дніпропетровська обл.)

Трансляція чемпіонату світу за лінком: https://youtube.com/@cadesARG

Слава Україні!

#ПеремогаУкраїни #Equalympic #СпортивнийФронт #ДефПлавання


Міністерство молоді та спорту України

Equalympic

Спортивна федерація глухих України


Піднятися на початок