A- Зменшити шрифт
A+
Збільшити шрифт

Другі у світі! І четвертий поспіль український подіум у четвертий день кубку світу

Прес-служба Національного комітету спорту інвалідів України, опубліковано 07 березня 2021 року о 17:09

Українські паралімпійці продовжують вражати світ своїми перемогами: на кубкові світу з лижних перегонів та біатлону, що наразі проходить у Словенії (3-10 березня 2021) національна паралімпійська збірна України чотири дні поспіль з українським п’єдесталом у виконанні чарівних наших спортсменок!  У цілому за підсумками чотирьох днів змагань українці – другі за кількістю золотих медалей та за кількістю нагород у цілому: 18 медалей, серед яких - 4 золоті, 5 срібних та 9 бронзових нагород.  Знову українці продовжують боротись за перемогу з командою США, як це було в Ріо-2016, яку сьогодні вдалось обігнати в неофіційному командному заліку.

Вчора, 6 березня, збірна розпочала змагання з біатлону, середня дистанція, знову ж таки – українським п’єдесталом у виконанні:

  • Ляшенко Людмила  - золота нагорода
  • Буй Ірина – срібна нагорода
  • Батенкова-Бауман Юлія – бронзова нагорода

Також командою було здобуто ще 3 бронзові нагороди:

  • Шишкова Оксана/Марченко Андрій (гайд)  
  • Решетинський Ярослав/Нікулін Денис (гайд)
  • Радь Тарас

Сьогодні, 7 березня, паралімпійці змагались у лижних перегонах, середня дистанція вільним стилем.  У доробку національної збірної України наступні результати: 

Український п’єдестал:

  • Кононова Олександра – золота нагорода
  • Ляшенко Людмила – срібна нагорода
  • Батенкова-Бауман Юлія - бронзова нагорода

А також ще одна бронзова медаль у виконанні:

  • Суярко Дмитро/Ніконович Олександр(гайд).

Найкраще від команди виступає наразі Ляшенко Людмила, у доробку якої - 3 золоті та 1 срібна медалі, після неї йде Кононова Олександра, яка виборола 1 золоту та 2 срібні медалі. 

Завтра, 8 березня – день офіційних тренувань, змагання продовжаться 9 березня у біатлоні.

Нагадаємо, що всього у змаганнях у м. Кранська Гора/Планіца беруть участь представники 13 країн світу, Україну представляє на цьому важливому міжнародному спортивному форумі 19 спортсменів, у тім числі - 5 гайдів.  

Дивіться відео змагань на нашій сторінці: https://www.facebook.com/NationalSportsCommitteeOfTheDisabledOfUkraine  та підписуйтесь, щоб не пропустити змагань та перемог українських паралімпійців!

Фото - Міжнародного паралімпійського комітету; Adrian Stykowski/World Para Snow Sports


#Paralympic #ParalympicTeamUkraine #NordicSkiing #Biathlon #ЛижніПерегони  #Біатлон #Паралімпіада2022 #ВідПхьончхануДоПекіну #BestTeam

Піднятися на початок