A- Зменшити шрифт
A+
Збільшити шрифт

Сьогодні - один рік до Паралімпіади в Пекіні

Прес-служба Національного комітету спорту інвалідів України, опубліковано 04 березня 2021 року о 23:33

Лише один рік відділяє нас сьогодні від зимових Паралімпійських ігор, які з 4 по 13 березня пройдуть в Пекіні (Китай). 

Місто-господар Олімпійських ігор-2016 визначили на сесії МОКу 31 липня 2015 року. Крім Пекіна, у фіналі за проведення Паралімпіади змагалось місто Алмати. Заявки також подали, але в остаточний перелік претендентів не були включені Львів, Краків, Стокгольм

Пекін стане першим містом, що проведе зимові і літні Олімпійські та Паралімпійські ігри. Місто приймало літні Ігри в 2008 році. Змагання у 2022 році пройдуть у трьох місцях в околицях Пекіна. І нещодавно Оргкомітет презентував змагальні об'єкти, тестування лише деяких із них (наприклад, у гірськолижному спорті)  планується найближчим часом.

Передбачається, що в Іграх візьмуть участь понад 3000 спортсменів  та буде розіграно 80 комплектів нагород у 5 видах спорту: лижні перегони, біатлон, гірськолижний спорт, хокей та керлінг. 

Національна паралімпійська збірна України традиційно виступатиме у лижних перегонах та біатлоні, а також у гірськолижному спорті. Склад команди наразі поки що кількісно та якісно не визначений, оскільки кваліфікаційний і ліцензійний процес через обмеження, пов'язані з пандемією коронавірусу, був дещо зміщений.  

Наразі команда потужно виступає на кубкові світу з лижних перегонів та біатлону, що проходить у Словенії.

#Paralympic #ParalympicTeamUkraine #NordicSkiing #Biathlon #ЛижніПерегони  #Біатлон #Паралімпіада2022 #ВідПхьончхануДоПекіну #BestTeam


Піднятися на початок