A- Зменшити шрифт
A+
Збільшити шрифт

Бронзовий дубль виконала національна паралімпійська збірна команда з паратриатлону на кубкові світу

Прес-служба Національного комітету спорту інвалідів України, опубліковано 17 серпня 2019 року о 16:00

Поки Україна ще бачила солодкі сни вихідного дня, національна парлімпійська збірна команда з паратриатлону виконала у суботу, 17 серпня, бронзовий дубль на кубкові світу з паратриатлону, що проходить у японському Токіо.

Аліса Колпакчи (PTS 5)  - учасниця Паралімпіади в Ріо - та Віта Олексюк (PTVI) зі своїм гайдом Олександрою Грішиною стали володарками бронзових медалей в Токіо. Колпакчи виступає у класі спортсменок з ураженням опорно-рухового апарату, а Олексюк - з порушенням зору.

Через неймовірну спеку та високу температуру води (понад 30 градусів по Цельсію) формат гонки перейшов у дуатлон: організатори були змушені замінити 750 м дистанцію з плавання на 2,5 км бігу. Два наступні етапи –  5 кругів на велосипеді (20 км) і 4 кола бігу (5 км), залишилися незмінними.  Аліса показала час 1:05.54 , а результат Віти – 1:12.37.

Очки до паралімпійського рейтингу також набрали очок Анатолій Варфоломеєв (5 місце) (гайд - Вечкалов Костянтин) та Василь Закревський (12 місце) (гайд - Король Роман). Обидва виступають у класі спортсменів з порушенням зору – PTVI.

Вітаємо усіх спортсменів, тренерів, менеджерів та усіх причетних з яскравою перемогою на цих змаганнях в Токіо-2019. Разом зі спонсорами та партнерами Національного комітету спорту інвалідів України - компаніями lifecell та ВОЛЯ - бажаємо ще більше перемог на шляху до Токіо-2020! Все буде Україна!

Піднятися на початок