A- Зменшити шрифт
A+
Збільшити шрифт

Шах і мат: українки вибороли головні медалі шахових баталій

Прес-служба Національного комітету спорту інвалідів України, опубліковано 16 серпня 2019 року о 15:29

 


5 спекотних липневих днів західноукраїнська столиця привітно приймала на своїх теренах гостей з 21 країни Європи та Азії, які приїхали в Україну показати свою майстерність за шаховою дошкою. Адже з 16 до 20 липня У Львові пройшов IІ особистий чемпіонат Європи, 24 відкритий клубний чемпіонат та 7 відкритий особистий Європейський турнір з шахів серед спортсменів з порушеннями слуху.  

Цей чемпіонат Європи є кваліфікаційним та рейтинговим змаганням та має вплив на світовий рейтинг спортсменів, що дуже важливо напередодні  ХІХ зимових Дефлімпійських ігор 2019 року, які відбудуться з 12 по 21 грудня 2019 року у Італії, в програму яких вперше включено шахи. 

За чисельністю команд-учасниць цей чемпіонат – найбільший в історії. Майже 200 учасників, серед яких - 140 спортсменів з порушеннями слуху.    

Церемонія нагородження призерів та переможців чемпіонату пройшла в центрі Львова поблизу адміністративного серця міста – Львівської ратуші. Привітати учасників приїхали й представники адміністрації й творчі колективи міста.  Першими отримали нагороди призери 7-го відкритого Європейського турніру з шахів серед жінок. Золоту нагороду отримала Наталія Хамзовіч з Білорусі. Серед чоловіків золото виборов учасник з Польщі Александер Хорожей.  Переможцем 24-го відкритого клубного чемпіонату Європи з шахів стала команда «Алмати» з Казахстану. 

Переможцем 2-го особистого  чемпіонату Європи з шахів серед жінок-ветеранів стала українка Стефанія Пашкевич, а серед чоловіків - Джерзі Маржикевіч з Польщі. Серед юніорів перше місце посіла представниця Польщі Мальвіна Жевжик.   Справжнім тріумфом України на 2-му особистому чемпіонаті Європи  з  шахів серед жінок став унікальний результат: весь подіум був українським! Золото виборола українка Наталія Мироненко, срібло - у Тетяни Бакланової, бронза – у Альони Осипової. Переможцем  2 –го особистого  чемпіонату Європи  з  шахів серед чоловіків став Єгуда Грюнфільд з Ізраїлю. Президент Міжнародної шахової федерації глухих Філіпп Гарднер подякував усім учасникам за гарну гру, а організаторам за добрий прийом. 

Перемога в чемпіонаті Європи – важливий крок на шляху до підготовки до зимових Дефлімпійських ігор 2019 року, тож ці медалі, завойовані на цьому чемпіонаті, - особливо дорогі для спортсменів 

Відео: Broadcast Media Center 



Піднятися на початок