A- Зменшити шрифт
A+
Збільшити шрифт

Українські дефлімпійці перетнули екватор чемпіонату світу з плавання 15 високими нагородами

Прес-служба Національного комітету спорту інвалідів України, опубліковано 17 серпня 2023 року о 17:16

Нещодавно, практично тиждень тому, один чемпіонат світу з плавання закінчився феноменальною перемогою українських паралімпійців, а другий - 14 серпня розпочався з яскравих перемог дефлімпійців: уже три дні поспіль українські дефплавці перемагають на VI чемпіонаті світу з плавання серед спортсменів з порушеннями слуху, що триває з 14 по 19  серпня у  м. Буенос-Айрес, Аргентина, і в якому беруть участь спортсмени з 28 країн світу. Українські дефплавці взяли собі за правило – ні дня без медалей на чемпіонаті світу та перетнули екватор змагань 15 високими  нагородами – 8 золотих, 4 срібні та 3 бронзових.

Чемпіони та призери світу:

  • Султанов Ілля (м.Київ)  - золото на дистанції 50 м батерфляй, золото на дистанції 200 м вільним стилем,
  • Коломієць Олексій (Чернігівська обл.) – золото на дистанції 50 м брасом, золото на дистанції 200м брасом,
  • Кремляков Владислав  (Дніпропетровська обл.)  - золото на дистанції 200 м на спині, срібло на дистанції 100 м на спині
  • Терещенко Ірина  (Кіровоградська обл.) - золото на дистанції 100 м брасом, бронза на дистанції 50 м брасом
  • Наконечний Денис (м. Київ) – срібло на дистанції 50 м брасом, срібло на дистанції 200 м комплексним плаванням
  • Гриценко Владислав (Кіровоградська обл.) – срібло на дистанції 200 м брасом
  • Естафета 4x100 м вільним стилем  - золото у виконанні:  Дудник Максим (м.Київ), Литвиненко Олексій (м. Київ), Адамович Владислав (Чернігівська обл.), Султанов Ілля (м.Київ).
  • Естафета 4x100 м комбінована  - золото у виконанні  Кремляков Владислав (Дніпропетровська обл.), Коломієць Олексій (Чернігівська обл.), Терещенко Ірина (Кіровоградська обл.), Тарасенко Дарʼя (Кіровоградська обл.).
  • Естафета 4x100 м вільним стилем  - бронза у виконанні: Терещенко Ірина(Кіровоградська обл.), Махник Аніта (Дніпропетровська обл.), Погорелова Діана (м.Київ), Тарасенко Дарʼя (Кіровоградська обл.)
  • Естафета 4x200м  вільним стилем  - бронза у виконанні Махник Аніта(Кіровоградська обл.), Іваненко Катерина (Харківська обл.), Терещенко Ірина(Кіровоградська обл.), Тарасенко Дарʼя(Кіровоградська обл.).

Сьогодні, 17 серпня  – четвертий день змагань чемпіонату світу. Отож, вітаючи команду, яка виступає у складі 16 плавців, з перемогами, вболіваємо ще дужче за наших спортсменів! Дивимось трансляції чемпіонату світу за лінком: https://youtube.com/@cadesARG

Разом переможемо!

#ПеремогаУкраїни #Equalympic #СпортивнийФронт #ДефПлавання 

Міністерство молоді та спорту України

Equalympic

Спортивна федерація глухих України

Піднятися на початок