A- Зменшити шрифт
A+
Збільшити шрифт

Україна перемагає на Євро-2023!

Прес-служба Національного комітету спорту інвалідів України, опубліковано 16 серпня 2023 року о 17:03

Фінальну бронзову крапку у тхеквондо вчора поставила національна збірна з паратхеквондо на змаганнях першого мультиспортивного заходу - чемпіонатах Європи з паралімпійських видів спорту, що з 05 по 20 серпня проходить Роттердамі (Нідерланди). Володаркою бронзи стала представниця Запорізької обл. Липецька Юлія (вагова категорія до 57 кг, клас К44).

На жаль, сьогодні дніпропетровчанин Нечай Володимир та львів'янин Пилипяк Орест поступились суперникам в боях за вихід у півфінал та завершили змагання на 5 місці. Нагадаємо, що збірна команда України з паратхеквондо виступила на Євро-2023 у складі 4 спортсменів, двоє з яких вибороли високі нагороди (Марчук Вікторія та Липецька Юлія). Всього тхеквондо на цих змаганнях представляли 23 спортсмени з 69 країн Європи.

У цілому, національна паразбірна вже виборола 13 високих нагород - 5 золотих, 4 срібні та 4 бронзових - на цьому мультиспортивному заході - 1 золоту нагороду та 3 ліцензії на Паралімппіаду-2024 у боча, 10 високих нагород та перше місце у парадзюдо і 2 бронзові нагороди у паратхеквондо.

Станом на сьогодні національна паралімпійська збірна України – третя на І мультиспортивному заході - чемпіонатах Європи з паралімпійських видів спорту (за підсумками виступу збірних команд дзюдо, бочі та тхеквондо). Наразі тривають змагання українських національних команд з бадмінтону, стрільби зі стрільби з лука, на черзі – змагання зі стрільби кульової.

Усього у цьому мультиспортивному заході беруть участь понад 1500 спортсменів з 45 країн Європи у 10 видах спорту. Від команди України виступає 38 паралімпійців у 6 наступних видах спорту: дзюдо (12 спортсменів), тхеквондо (4 спортсмени), бадмінтоні (5 спортсменів), боча (2 спортсмени), стрільбі з лука (6 спортсменів) та стрільбі кульовій (9 спортсменів).

Ці змагання є важливим етапом у здобутті рейтингових очок та ліцензій на Паралімпіаду-2024. Трансляції за наступним лінком: http://Epc2023.tv

Вітаємо Україну з перемогою! Разом ми сильні!

Загалом в національної паралімпійської збірної команди України наразі вже - 48 ліцензій у 5 видах спорту (велоспорт, легка атлетика, плавання, боча та кульова стрільба) із 17, в яких Україна планує взяти участь в Паралімпіаді-2024.

#ПеремогаУкраїни #Equalympic #СпортивнийФронт #ПараКульоваСтрільба #Боча #ПараДзюдо #ПараСтрільбаЗЛука #ПараБадмінтон #ПараТхеквондо #EPC2023

Міністерство молоді та спорту України

Equalympic

European Para Championships

2023 European Para Championships LIVE 

Піднятися на початок