A- Зменшити шрифт
A+
Збільшити шрифт

Українці тріумфально перетнули екватор чемпіонату світу

Прес-служба Національного комітету спорту інвалідів України, опубліковано 11 листопада 2019 року о 20:57

Неймовірно потужно продовжують свій виступ на чемпіонаті світу з легкої атлетики українські паралімпійці! Сьогодні, 11 листопада, вони перетнули екватор цього міжнародного спортивного форуму другими за кількістю золотих нагород! Тільки за сьогодні в Дубаї тричі лунав Гімн України та чотири рази здіймався увись прапор нашої держави: 3 золоті та 1 срібна медаль, а також 1 рекорд світу, Європи та 1 особистий рекорд. А загалом у доробку українців - 17 високих нагород, серед яких 8 золотих, 5 срібних та 4 бронзові медалі, а також 8 рекордів - 3 світових, 3 європейських та 2 особистих. Отож, на екваторі чемпіонату світу ми - ТОП-2 у золоті!!! ТОП-3 - за кількістю медалей! Непереможені!  

Цей день з самого ранку приніс нашій збірній два золота! Наталка Кобзар (T37) у напруженій боротьбі стає першою у бігу на дистанції 400 м. Її результат - 1:02.44  - особистий рекорд спортсменки (PB). Майже одночасно із Наталкою Зоя Овсій (F51), також спортсменка із Дніпра, виборює золоту медаль зі світовим та європейським рекордом з метань булави. Результат спортсменки - 25.23.

 Олександр Дорошенко виборов срібну медаль на чемпіонаті вже у штовханні ядра з континентальним рекордом (AR): це вже друге срібло досвідченого спортсмена!  

Ще одна дніпрянка, дев'ятнадцятирічна дебютантка чемпіонату світу Анастасія Москаленко (F32), увечері здобуває золото штовхання ядра з рекордом чемпіонату (CR)- 6.92!  

Вітаємо наших чемпіонок та срібного призера з яскравою перемогою! 

Завтра - вже шостий день  чемпіонату світу, програму якого можна віднайти за наступним лінком: https://www.paralympic.org/dubai-2019/schedule/info-live-results/atdu19/eng/zz/engzz_athletics-daily-competition-schedule.htm?fbclid=IwAR2VuOjQq8CXus6xWzj6vD4CJR-iyM0cKyfcREPSJXzlpcWV7f_ZZAoINhY.  Трансляція наживо на нашій сторінці у фейсбук: https://www.facebook.com/NationalSportsCommitteeOfTheDisabledOfUkraine/

Вболіваємо за Україну!





Піднятися на початок