A- Зменшити шрифт
A+
Збільшити шрифт

Українці стали третіми на кубкові світу з фехтування на візках

Прес-служба Національного комітету спорту інвалідів України, опубліковано 17 листопада 2019 року о 19:24

Національна паралімпійська збірна команда з фехтування на візках стала третьою за загальною кількістю нагород серед 33-х країн-учасниць кубку світу з фехтування на візках, що з 13 по 17 листопада проходив у м. Амстердам, Нідерланди із результатом у 7 медалей, з яких 2 срібні та 5 бронзових нагород. І це надзвичайно потужна перемога невеличкої за кількістю команди - 12 спортсменів! Приміром, у команди Китаю, яка виборола перше місце та в команди Росії, яка стала другою - удвічі більше фехтувальників. Цим яскравим результатом національна паралімпійська збірна команда з фехтування на візках і завершила сезон-2019.

А зараз пригадаємо, як це було - як здобувалась українська фехтувальна перемога!..

Перший змагальний день - початок індивідуальних змагань: срібну медаль виборов Демчук Андрій у чоловічій шаблі категорії А, а бронзову нагороду здобула Бреус Євгенія у жіночій шпазі категорії А.

У другий день кубку світу україночки-шаблістки потішили нас трьома високими нагородами. До своєї особистої скарбнички та загальнокомандної Євгенія Бреус додала ще одну бронзову винагороду у жіночій шаблі категорії А. Також дві бронзи додали шаблістки категорії В: Федота Олена та Дьолог Надія. На кінець другого змагального дня у доробку команди одна срібна та чотири бронзові винагороди.

У третій змагальний день національна паралімпійська збірна команда завершила індивідуальні змагання сріблом, яке виборола Морквич Наталія у жіночій рапірі категорії А.

В вже сьогодні, 17 листопада, у четвертий день змагань, у нелегкій боротьбі - як на війні, дівчата-шпажистки вибороли бронзу. У надважкому бою з угорками за вихід в 4-ку при рахунку 44:44, не дивлячись на купу "підводних каменів", Бреус Євгенія принесла перемогу нашій команді. За вихід у фінал, на жаль, програли росіянкам. Не менш важким був бій за бронзу із представницями Таїланду. І знову ж таки рахунок 44:44. На цей раз фарт був на нашому боці і дівчата вибороли високу бронзову винагороду! Молодчинки - не здались, не опустили рук і здобули перемогу України! Склад команди: Бреус Євгенія (категорія А), Мандрик Наталія (категорія А), Позняк Тетяна (категорія В) та Федота Олена (категорія В).

Вітаємо команду з переможним результатом і бажаємо набратись сил перед наступними стартами у 2020 році на шляху до Токіо-2020! Віримо в Вас! 

Піднятися на початок