A- Зменшити шрифт
A+
Збільшити шрифт

Українці потужно розпочали кубок світу з лижних перегонів та біатлону

Прес-служба Національного комітету спорту інвалідів України, опубліковано 04 березня 2021 року о 14:21

Нарешті!  Після року коронавірусного затишшя у лижних перегонах та біатлоні українські паралімпійці з двох  (абсолютно ідентичних) красивих жіночих п'єдесталів розпочали кубок світу з лижних перегонів та біатлону, що з 3 по 10 березня 2021 року проходить у Словенії, м. Кранська Гора/Планіца. У перші два дні змагань національна збірна виборола 8 медалей: 2 золоті, 3 срібні та 3 бронзові нагороди та посіла 3 місце неофіційного медального заліку змагань за кількістю "золота" та друге - за загальною кількістю медалей.  Цікавинка змагань: нагороди вручають спортсменам їхні тренери :) А ще саме сьогодні  - річниця до Паралімпійських ігор 2022 року в Пекіні, тому це ще один стимул для українських паралімпійців перемагати.

Отож, у перший день змагань у лижних перегонах вільним стилем на короткій дистанції високі нагороди вибороли:

  • Ляшенко Людмила - золота нагорода
  • Кононова Олександра - срібна нагорода
  • Батенкова-Бауман Юлія - бронзова нагорода
  • Решетинський Ярослав/Яременко Костянтин (гайд)- бронзова нагорода

У другий день змагань у лижних перегонах класикою (спринт) високі нагороди вибороли:

  • Ляшенко Людмила - золота нагорода
  • Кононова Олександра - срібна нагорода 
  • Батенкова-Бауман Юлія - бронзова нагорода
  • Решетинський Ярослав/Яременко Костянтин (гайд) - срібна нагорода
  • Радь Тарас  - бронзова нагорода

Всього у змаганнях беруть участь представники 13 країн світу, Україну представляє на цьому важливому міжнародному спортивному форумі 19 спортсменів, у тім числі - 5 гайдів. 

Змагання проходять на високому організаційному рівні, з проведенням раз у три дні тестування на коронавірус. Наша команда виступає у повному складі, який прибув до Словенії - наразі всі здорові! 

Пригадаємо, що минулоріч у лютому був прикінцевий із етапів змагань національної команди з лижних перегонів та біатлону, яка дуже потужно розпочала змагальний 2020 рік, а ще й були плани на перемоги в Швеції на чемпіонаті світу, який було відтерміновано та 2021 рік (а тепер - на 2022 рік),  та справжня "пастка" у Швеції, з якої визволяв команду президент Національного паралімпійського комітету Валерій Сушкевич. 

Тому команда дуже радіє першим дням змагань кубку світу та завтра готуватиметься до змагального дня 6 березня, який розпочнеться з середньої дистанції у біатлоні.

Трансляція наживо 6 та 7 березня пройде на фейсбук-сторінці Національного комітету спорту інвалідів України (лінк активний). Підписуйтесь на наші сторінки, щоб не пропустити змагань та перемог українських паралімпійців! 

Фото - Міжнародного паралімпійського комітету;  Adrian Stykowski/World Para Snow Sports


Піднятися на початок