A- Зменшити шрифт
A+
Збільшити шрифт

У передостанній день змагань Україна - на першому місці кубку світу!

Прес-служба Національного комітету спорту інвалідів України, опубліковано 23 березня 2021 року о 16:24

Національна паралімпійська збірна команда України вже шостий день поспіль продовжує лідирувати на кубкові світу з кульової стрільби. Хоча сьогодні Денисюк Олексій у вправі Р4 (стрільба з малокаліберного пістолета на 50 метрів, клас SH1, змішана дисципліна) став четвертим, проте загальна картина залишилась сталою:  наразі у доробку української національної паралімпійської збірної команди з кульової стрільби 10 високих нагород, серед яких 5 золотих, 4 срібні та 1 бронзова та перше місце на кубкові світу. 

Найпотужніше серед збірників виступають спортсмени з Одещини, серед 10 медалей національної збірної 8  - на рахунку одеситів, у тім числі 4 золоті, а також 3 срібні та 1 бронзова. 

Отож, наші тріумфальні одесити: 

Станом на сьогодні, 23 березня, найкращим у команді є Стоєв Юрій - 2 золоті (в тім числі - 1 командне золото), 1 срібна та 1 бронзова нагорода. 

Два "золота" у Дорошенка Андрія (одне з них - командне), а також срібна нагорода. Нагадаємо, що на рахунку Андрія ще й покращений ним його власний рекорд Європи. 

Два "золота" у Щетнік Ірини (одне з них - командне). Ще одне "срібло" у одесита Ковальчука Василя.

Крім яскравого виступу одеситів, до потужної перемоги долучились спортсмени з Вінничини та Дніпропетровщини. Так, одне золото у доробку вінничанина Денисюка Олексія,  а також срібло у Плакущого Віталія з Дніпропетровщини. 

Завтра - прикінцевий день змагань, тому чекатимемо від національної збірної яскравої переможної крапки! І ще дужче вболіватимемо за наших паралімпійців!

Нагадаємо, що цей кубок світу зібрав близько 120 спортсменів з 24 країн світу, та проводиться за безпрецедентних заходів безпеки, що включають не тільки проживання команд окремо одна від одної на території закритого готельного комплексу, з неможливістю сполучення з зовнішнім світом (окрім як виїзду на тренування та змагання), але й ПЛР тестування кожні 48 годин перебування в ОАЕ та заходи з запобігання поширенню COVID-19 на стрільбищі.

Від збірної команди України участь у світовому стрілецькому кубку беруть 10 спортсменів, 7 з яких вже здобули кваліфікаційні ліцензії для НПК України на Ігри Токіо 2020.

Склад національної збірної команди з кульової стрільби на кубкові світу-2021:


№ з/п

Прізвище, ім'я, по батькові

Функції

Область

  1

Денисюк Олексій Ярославович

спортсмен

Вінницька

2

Денисенко Олександр Олександрович

спортсмен

Черкаська

3

Дорошенко Андрій Юрійович

спортсмен

Одеська

4

Ковальчук Василь Володимирович

спортсмен

Одеська 

5

Ляху Ірина Михайлівна

спортсмен

Дніпропетровська

6

Плакущий Віталій Іванович

спортсмен

Дніпропетровська

7

Ситник Віталій Юрійович

спортсмен

Дніпропетровська

8

Стоєв Юрій Олексійович

спортсмен

Одеська

9

Щетнік Ірина Сергіївна

спортсмен

Одеська

10

Теліженко Анастасія Вікторівна

спортсмен

Черкаська


Запасний:

 

 

1

Матафонов Юрій Михайлович

спортсмен

Одеська


Спортсмени змагатимуться до 24 березня в кінно-стрілецькому та гольф-клубі "Аль-Айн", (Equestrian, Shooting & Golf Club,) - у тому самому тирі, який прийме наступний чемпіонат світу в 2022 році. Змагання транслюватимуться наживо на фейсбук-сторінці Національного паралімпійського комітету України: https://www.facebook.com/NationalSportsCommitteeOfTheDisabledOfUkraine/

Дивимось та вболіваємо за нашу стрілецьку команду!!! Слідкуйте за оновленнями (як тільки буде трансляція - вона атоматично з'явиться на нашій сторінці)!

Фото - Міжнародного паралімпійського комітету 

#ShootingParaSport #Paralympic #ParalympicTeamUkraine #СтрільбаКульова #Shooting #Паралімпіада2020 #ВідРіоДоТокіо #BestTeam


Піднятися на початок