A- Зменшити шрифт
A+
Збільшити шрифт

Параатлети України вибороли 8 медалей міжнародного турніру

Прес-служба Національного комітету спорту інвалідів України, опубліковано 22 березня 2021 року о 18:13

В Україну з 8 медалями, 4 з яких - золоті, а також 2 срібні та 2 бронзові, повернулись параатлети з міжнародного легкоатлетичного турніру  Grand Prix, який з 14 по 21 березня проходив у м. Тунісі (Туніс).  

Найкраще від команди України виступив Данилюк Роман, який виборов дві золоті нагороди (штовхання ядра, метання диску, клас F12), також у Павленко Юлії - одна золота (стрибки у довжину, клас Т11) та одна срібна медалі (біг на дистанції 100 м, клас Т11), в Ільчиної Орисі - "золото" (метання диску, клас F12).

Особисті результати  спортсменів

№ п/п

Прізвище, ім`я спортсмена

Область

Програма

Місце

Тренер

1

Зубковська Оксана Володимирівна

м.Київ

Довжина Т12

3

Мамчур Н.А.

2

Білий Владислав Васильович

Дніпропетровська

Спис F38

Ядро F38

3

2

Захаровська Т.Л.

3

Лисенко Наталія Олексіївна

Черкаська

Диск F55

Ядро F55

7

4

Кисельов О.П.

4

Павленко Юлія Сергіївна

Донецька

100 м Т11

Довжина Т11

2

1

Понька В.О.

5

Данилюк Роман Тарасович

Черкаська

Ядро F12

Диск F12

1

1

Кирдода І.І.

6

Ільчина Орися Володимирівна

Львівська

Ядро F12

Диск F12

5

1

Едішерашвілі Т.В.


Загалом у змаганнях взяли участь більш ніж 600 спортсменів з 57 країн світу. За високі нагорогоди міжнародного турніру боролись 6 паралімпійців з України, причому п'ятеро із шести вибороли високі медалі Grand Prix, четверо із них  - мультимедалісти цього легкоатлетичного турніру.

До речі, на цьому турнірі країни учасники мали змогу виконати кваліфікаційний стандарт 2020 та пройти медичну класифікацію до Паралімпійських ігор у Токіо, тому що до участі у Іграх допускаються лише спортсмени, які мають «Постійний» статус або з датою перегляду після Паралімпіади у 2021 році. На жаль, за результатами класифікації 3 спортсмени, а саме: Ботурчук Оксана, Бабич Ганна та Руденко Андрій, не були допущені до змагань. 

Через велику кількість учасників змагань та досить стислий період проведення турніру, види програми проводилися серед змішаних класів, а переможців визначали за поінтовою системою RAZA.

Що ж - своєрідне міні-випробування перед Токіо-2020 наші атлети отримали на цьому міжнародному спортивному старті в Тунісі. Сподіваємось, вони побачили свої сильні та слабкі сторони та ще краще налаштуються на #Паралімпіада2020. 

#GrandPrix #Tunis2021 #ParaAthletics #Paralympic #ParalympicTeamUkraine #ЛегкаАтлетика #ВідРіоДоТокіо #BestTea

Піднятися на початок