A- Зменшити шрифт
A+
Збільшити шрифт

У Києві засяяла Зірка Лідії Соловйової

Прес-служба Національного комітету спорту інвалідів України, опубліковано 17 липня 2021 року о 22:02


14 липня ми стали свідками яскравої події - у Києві, на Площі Зірок, що біля ТРЦ Гулівер, відрили Зірку багаторазової паралімпійської чемпіонки - української пауерліфтерки Лідії Соловйової. До речі, це вже четверта зірка, відкрита на честь українських паралімпійців, які вражають світ своїми спортивними досягненнями.


Ця нагорода стала справжньою несподіванкою для іменитої спортсменки, у доробку якої - 3 золоті, 1 срібна та 1 бронзова медалі Паралімпійських ігор та чимало медалей чемпіонатів світу та Європи з пауерліфингу.


Сподіваємось, що ця почесна відзнака стане яскравою мотивацією для Лідії Соловйової на Паралімпійських іграх в Токіо, до яких вона так активно готується. Ці Ігри, що пройдуть з 24 серпня до 5 вересня 2021 року, стануть шостими у спортивній кар'єрі видатної спортсменки України та світу!


Спортивне досьє: Лідія Валентинівна Соловйова (нар. 21 січня 1978 року ) – українська пауерліфтерка, Заслужений майстер спорту України.

Займається пауерліфтингом у Дніпропетровському обласному центрі «Інваспорт» з 1997 року.

Паралімпійська чемпіонка 2004, 2008 та 2016 років, срібна призерка 2000 року, бронзова призерка Паралімпійських ігор 2012 року, рекордсменка світу. Багаторазова чемпіонка та призерка чемпіонатів Європи та світу.


#ПлощаЗірок #Паралімпіада2020 #Пауерліфтинг

Піднятися на початок