A- Зменшити шрифт
A+
Збільшити шрифт

МПК та ВООЗ підписали Меморандум про взаєморозуміння щодо розвитку розмаїття та рівності в галузі охорони здоров'я та спорту

Прес-служба Національного комітету спорту інвалідів України, опубліковано 22 липня 2021 року о 12:23

Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) та Міжнародний паралімпійський комітет (МПК) сьогодні, 22 липня, підписали угоду про спільну роботу зі сприяння розмаїттю та рівності шляхом запровадження глобальних ініціатив, що сприятимуть охороні здоров’я та розвитку спорту скрізь і для кожного.

Партнери співпрацюватимуть для покращення глобального доступу до якісної реабілітації та допоміжних технологій як частини загальноохоплюючої  програми охорони здоров’я; усунення існуючих нерівностей у доступі до цих послуг, що змінюють життя - необхідна умова рівних можливостей та участі у спорті для людей з інвалідністю, в тому числі для паралімпійців та спортсменів з інвалідністю.

"Спорт та здоров'я є природними союзниками, які мають взаємовигідні переваги", - сказав доктор Тедрос Аданом Гебреїсус, Генеральний директор ВООЗ. 

"Більше того, Паралімпійські ігри - це надихаюче підтвердження того, чого можуть досягти люди з інвалідністю. Ми сподіваємось, що це партнерство між ВООЗ та МПК забезпечить платформу для участі більшої кількості людей з інвалідністю у спорті, а також продемонструє, чому загальне охоплення програми охорони здоров’я є таким важливим, оскільки забезпечить всім людям необхідну допомогу та технології для реалізації свого потенціалу".

Ендрю Парсонс, президент МПК, сказав: "Це нове партнерство принесе велику користь суспільству, оскільки спорт є надзвичайним інструментом для забезпечення активного та здорового способу життя людей. Партнерство МПК з ВООЗ виходить за рамки пропаганди фізичного та здорового способу життя, а також зосереджується на висвітленні ролі допоміжних технологій у створенні інклюзивного світу, особливо для понад 1 мільярда людей з інвалідністю".

Пан Парсонс та доктор Тедрос підписали Меморандум про взаєморозуміння у Токіо. Паралімпійські ігри розпочнуться 24 серпня і завершаться 05 вересня.

Інвалідність є глобальною проблемою охорони здоров'я, але з більшим поширенням у країнах з низьким рівнем доходу, які мають ще менший доступ до медичного обслуговування та допоміжних технологій. За оцінками ВООЗ близько 15 відсотків населення світу має інвалідність і ця кількість зростає внаслідок демографічних змін, включаючи старіння населення та глобальне збільшення хронічних захворювань. Лише кожна друга особа з інвалідністю може дозволити собі медичне обслуговування, включаючи послуги реабілітації, а  1 особа з 10 має доступ до допоміжних технологій, що змінюють життя.

Через пандемію COVID-19 люди з інвалідністю схильні до підвищеного ризику зараження COVID-19 та погіршення стану здоров'я, оскільки інформація про здоров'я та відповідний догляд за ними не надаються їм легкими та доступними способами. 

Фото - ⒸYasushi Yamawaki / IPC 

Джерело: https://www.paralympic.org/news/ipc-who-sign-mou-promotion-diversity-and-equity-health-and-sports

Піднятися на початок