A- Зменшити шрифт
A+
Збільшити шрифт

Суспільне та Національний комітет спорту інвалідів України підписали Меморандум про співпрацю

Прес-служба Національного комітету спорту інвалідів України, опубліковано 22 лютого 2022 року о 17:26

21 лютого голова правління Суспільного мовлення Микола Чернотицький та президент Національного комітету спорту інвалідів України Валерій Сушкевич підписали Меморандум про співпрацю у 2022 році.

В ньому описані наміри та спільні стратегії Суспільного мовника й Національного комітету спорту інвалідів України. Заплановане спільне висвітлення підготовки та участі української паралімпійської збірної в XІІI зимових Паралімпійських іграх.

Читайте також: Понад 13 млн глядачів подивилися зимову Олімпіаду на UA: ПЕРШИЙ

«У нас великий досвід плідної співпраці: літні Паралімпійські ігри в Токіо, зимова Паралімпіада у Пхенчхані. Наразі наступна сходинка співробітництва — Пекін. Наші спільні зусилля допоможуть не тільки підтримати нашу збірну, а й популяризувати спорт та професійний паралімпійський рух в Україні», — зазначив голова правління Суспільного мовлення Микола Чернотицький.

Валерій Сушкевич розповів про надзвичайну важливість паралімпійського руху як досягнення людської цивілізації, а також про готовність українських паралімпійців до зимової Паралімпіади в Пекіні.

«Міжнародний паралімпійський рух своєю діяльністю акцентує на необхідності забезпечення рівних прав і можливостей для всіх, без виключення, людей у світі. На це спрямована глобальна ініціатива, започаткована МПК, ООН, ВООЗ перед Токіо-2020: "Десятиліття дій: рух за інклюзивний світ".

При цьому кампанія #WeThe15 наголошує, що 15 відсотків жителів цієї планети — люди з інвалідністю, які потребують забезпечення їхніх прав, у тім числі у доступі до фізичної культури та спорту. 

Висвітлення Паралімпіади в Пекіні в сьогоднішніх непростих умовах пандемії стане черговим випробуванням для нас усіх — для спортсменів-паралімпійців та для медіа. Для України це вже сьома зимова Паралімпіада, на якій наша збірна покаже гідний результат! Меморандум засвідчує наші об’єднані зусилля із Суспільним мовленням, аби показати цей результат широко та потужно! Зауважу, що НСТУ вже має підписану Субліцензійну угоду з Національним паралімпійським комітетом України — офіційним мовником Паралімпіади-2022», — сказав Валерій Сушкевич.

Нагадуємо, що XІІI зимові Паралімпійські ігри у Пекіні відбудуться з 4 по 13 березня 2022 року.

Дивіться Паралімпійські ігри у Пекіні-2022 на суспільному телеканалі UA: ПЕРШИЙ та стежте за новинами на діджитал-платформі Суспільне Спорт.

Джерело: Суспільне мовлення

Піднятися на початок