A- Зменшити шрифт
A+
Збільшити шрифт

IPC закликає до миру напередодні зимових Паралімпійських ігор у Пекіні 2022 року

Прес-служба Національного комітету спорту інвалідів України, опубліковано 24 лютого 2022 року о 23:15

Міжнародний паралімпійський комітет (МПК) приєднався до Міжнародного олімпійського комітету (МОК) у засудженні порушення Росією Олімпійського перемир’я напередодні зимових Паралімпійських ігор у Пекіні 2022 року.

Олімпійське перемир’я було прийнято Генеральною Асамблеєю ООН 2 грудня 2021 року консенсусом усіх 193 держав-членів і співавторами 173 держав-членів, включаючи Росію. Олімпійське перемир’я розпочалося до початку зимових Олімпійських ігор 4 лютого 2022 року і закінчується 20 березня, через сім днів після закриття зимових Паралімпійських ігор. Практика прийняття світовими лідерами Олімпійського перемир’я має давню історію. Нинішня резолюція «закликає всі держави-члени співпрацювати з МОК та МПК у їхніх зусиллях використовувати спорт як інструмент сприяння миру, діалогу та примиренню в зонах конфлікту під час і після Олімпійських і Паралімпійських ігор. ”

Ендрю Парсонс, президент IPC, сказав: «Це справді жахлива ситуація, і ми дуже переживаємо за наш Національний паралімпійський комітет та паралімпійських спортсменів з України.

Нашим головним пріоритетом зараз є безпека та благополуччя української делегації, з якою ми ведемо регулярний діалог. Раніше сьогодні я розмовляв з Валерієм Сушкевичем, президентом Національного паралімпійського комітету України, який повідомив мені, що його параатлети хочуть виступати в Пекіні, але доїхати команді до Пекіна буде непросто.

Одним із ключових аспектів перемир’я є забезпечення безпечного проходу, доступу та участі спортсменів, посадових осіб та всіх акредитованих осіб, які беруть участь в Іграх. Нам потрібно якнайшвидше знайти рішення для цього, щоб українська делегація могла безпечно подорожувати на Ігри та назад. Світові лідери повинні дотримуватися своєї прихильності Олімпійському перемир'ю, зокрема ті держави-члени, які є співавторами резолюції.

Ми бачили на зимових Олімпійських іграх, і ми побачимо знову на зимових Паралімпійських іграх, як спортсмени з різних країн змагаються один з одним, а не один проти одного. Спорт – це величезна платформа, щоб продемонструвати світові, чого можна досягти, коли люди всіх націй об’єднаються в мирі та солідарності. Світ має бути місцем для обміну, а не для поділу. Я сподіваюся і молюся, що світові лідери зважають на це».

Джерело: Міжнародний паралімпійський комітет 

Піднятися на початок