A- Зменшити шрифт
A+
Збільшити шрифт

Сушкевич: Через карантинні заходи ми фактично зупинили тренувальний процес. А це може призвести до втрати спортивної форми учасників Паралімпійських ігор

Прес-служба Національного комітету спорту інвалідів України, опубліковано 24 березня 2020 року о 13:05

Олімпійці й паралімпійці ще не завершили кваліфікаційного процесу й боротьби за ліцензії, повідомив у коментарі виданню "ГОРДОН" президент Національного комітету спорту інвалідів України Валерій Сушкевич.

"Учора ввечері нам надійшло повідомлення від Міжнародного паралімпійського комітету (МПК), а напередодні мені надіслав лист президент комітету, з яким я постійно на прямому зв'язку. Він повідомив, що розпочато спеціальну процедуру Міжнародного олімпійського комітету разом із Паралімпійським комітетом, яка має назву "Чотиритижневе вивчення ймовірного перенесення майбутніх Олімпійських та Паралімпійських ігор". Тобто всі зацікавлені сторони протягом найближчого місяця вивчатимуть поточну ситуацію з охороною здоров'я, імовірний вплив ситуації на Ігри й розглядати сценарій перенесення. Це великий виклик. Таке відбувається вперше в історії Ігор. Президент МПК акцентував, що варіанта скасування Ігор не розглядають, але є низка потенційних сценаріїв, включно з перенесенням Ігор", – розповів Сушкевич.

Він зазначив, що українські паралімпійці повернулися з тренувань з-за кордону і дотримуються карантинних заходів, що, зі свого боку, перервало кваліфікаційний процес і боротьбу за ліцензії на участь в Паралімпіаді в Токіо.

"Сьогодні всі, включно зі спортсменами, мають залишатися вдома. На жаль, наразі олімпійці й паралімпійці ще не завершили кваліфікаційного процесу, країни не завершили боротьби за ліцензії. Порівняно з іншими національними комітетами, ми на досить успішному місці, оскільки рейтинг наших спортсменів високий. Але ми не завершили кваліфікації в різних видах спорту. Наприклад, фехтування, голбол, плавання тощо. Ці проблеми виникли через зупинення міжнародних рейтингових кваліфікаційних змагань. Спортсмени роз'їхалися по домівках. Ми теж повернули людей з-за кордону. Тиждень тому виникли труднощі з поверненням 51 нашого спортсмена із тренувань у Швеції. Але ми повернули їх додому завдяки зусиллям посольств і МЗС. Ще кілька наших спортсменів перебуває в Туреччині. Це свідоме рішення, вони там тренуються і попросили їх не забирати. Безумовно, найсерйозніший виклик перед комітетом у тому, що ми фактично зупинили тренувальний процес. А це може призвести до втрати спортивної форми", – підкреслив співрозмовник.

На його думку, є вагома підстава для перенесення Олімпійських і Паралімпійських ігор.

"Дві країни заявили, що не братимуть участі в Олімпіаді – це Австралія й Канада, і одна країна – про відмову брати участь у Паралімпіаді – Канада. Моя особиста думка щодо ситуації з Іграми у Токіо така: є вагома підстава перенести Ігри або на кінець цього року, або на наступний рік. Не можу сказати, що ми до цього готові. Плани підготовки до Параолімпіади готують не за рік і не за два. На це витрачають чотири – шість років. Ці плани зруйновано. Але сьогодні головне, що всі, і спортсмени зокрема, перервали ланцюжок поширення вірусу, оскільки залишилися вдома й обмежили комунікацію в суспільстві. Це наш внесок у те, щоб зберегти здоров'я та життя тисяч людей в Україні", – зазначив Сушкевич.


Більше читайте тут: https://gordonua.com/ukr/news/sport/-sushkevich-z-za-karantinnih-zahodiv-mi-faktichno-zupinili-trenuvalnij-protses-a-tse-mozhe-prizvesti-do-vtrati-sportivnoji-formi-uchasnikiv-paralimpijskih-igor-1492376.html


Піднятися на початок