A- Зменшити шрифт
A+
Збільшити шрифт

Паралімпійські ігри 2020 відтерміновано

Прес-служба Національного комітету спорту інвалідів України, опубліковано 24 березня 2020 року о 20:10

Сьогодні, 24 березня 2020 року, Національний паралімпійський комітет України отримав офіційного листа від президента Міжнародного паралімпійського комітету Ендрю Парсонса щодо перенесення #Паралімпіада2020 на наступний рік.

У листі йдеться: "Таке рішення (щодо відтермінування Ігор - ред.) було прийнято Виконавчим комітетом МОК та урядом Японії за повної підтримки МПК, який приєднався до засідання Виконавчої ради МОК.

Перенесення Паралімпійських ігор у Токіо 2020 в результаті глобального спалаху COVID-19 - це абсолютно правильне рішення. Здоров’я та благополуччя в житті людини завжди повинні бути нашим пріоритетом номер один, і проведення будь-якого спортивного заходу під час цієї пандемії просто неможливо.

Небачене і непередбачуване поширення спалаху призвело до погіршення ситуації в решті світу. В понеділок (23 березня) генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), Тедрос Адханом Гебрейєсус заявив, що пандемія COVID-19 "прискорюється". Зараз у світі зареєстровано понад 375 000 випадків, і їх кількість зростає з кожною годиною. На основі інформації, наданої ВООЗ сьогодні (24 березня), зрозуміло, що Ігри повинні бути перенесені задля збереження здоров'я міжнародного співтовариства.

Що стосується перенесення, ще потрібно провести роботу з усіма зацікавленими сторонами, щоб визначити точні дати проведення Олімпійських і Паралімпійських ігор наступного року. Однак Ігри відбудуться після закінчення 2020 року, але не пізніше літа 2021 року. Повідомте своїх спортсменів,щоб вони залишалися в безпеці та захищали своє здоров'я будь-якою ціною.

Я знаю, що у багатьох з вас виникне чимало питань щодо впливу цього рішення. На даний момент у нас немає відповідей, і я розраховую на ваше повне розуміння в цей безпрецедентний час.

Тим часом я сподіваюся, що ви разом із своїми друзями та родинами залишатиметесь у безпеці в цей надзвичайно складний для всього світу час".

Як зазначалось у спільній заяві МОК та Оргкомітету Токіо-2020, Ігри в Токіо можуть стати світовим маяком надії в ці неспокійні часи і що олімпійський вогонь може стати світлом у кінці тунелю, в якому зараз опиняється світ. Тому було домовлено, що олімпійський вогонь залишиться в Японії. Було також домовлено, що Ігри збережуть назву Олімпійські та Паралімпійські ігри Токіо 2020.

Національний паралімпійський комітет України звертає увагу на абсолютний пріоритет життя і здоров’я людини як головних цінностей міжнародного паралімпійського руху.  Усвідомлюючи високу відповідальність Національного паралімпійського комітету України за долю усіх членів української паралімпійської сім’ї, розуміючи всі чинники, пов’язані зі складністю рішення Міжнародного паралімпійського комітету, ми єдині в рішеннях та діях з Міжнародним паралімпійським комітетом у підтримці загалу спортсменів, тренерів, фахівців та реалізації високих ідеалів світового паралімпійського руху! Ми зробимо все можливе і неможливе, щоб зберегти здоров’я українських спортсменів та забезпечити високий рівень їх підготовки до переможних стартів у Токіо!

Національний паралімпійський комітет України звертає увагу спортсменів, тренерів, менеджерів, фахівців, активістів спортивних федерацій на безумовну необхідність дотримання режиму домашнього перебування.

Віримо, що паралімпійці, як завжди, стануть прикладом  боротьби за життя і здоров’я українського народу! Перемагаймо разом!


Фото © Jiji 

Піднятися на початок