A- Зменшити шрифт
A+
Збільшити шрифт

Перше місце України у перший змагальний день Дефлімпіади-2023

Прес-служба Національного комітету спорту інвалідів України, опубліковано 03 березня 2024 року о 22:24

Першим місцем у загальнокомандному заліку (і за золотими медалями, і за загальною кількістю нагород) розпочала на Дефлімпіаді-2023 змагальний день національна дефлімпійська збірна команда України, обігнавши усі країни-учасниці цього важливого міжнародного спортивного форуму.

І сьогодні, 3 березня, відбулось чимало яскравих перемог, які ми назвемо словом «вперше»:

У жіночих перегонах на дистанції 5 км класичним стилем вперше здобуто золоту нагороду. Володаркою золота стала представниця Київської області Нопрієнко Єлізавета, яка йшла до нього понад 13  років. Єлізавета розпочала спортивну кар’єру на Дефлімпіаді-2015, виборовши тоді 6 місце, у 2019 у неї була бронза.

І унікальна історична подія – перший український подіум у лижних перегонах на дистанції 10 км класичним стилем. Наші переможці: Денисенко Руслан (Сумська обл.) - золото, Андріїшин Андрій (Тернопільська обл.) - срібло, Мажаєв Дмитро (Сумська обл.) – бронза. До речі, у Денисенка Руслана – перше золото на Іграх, на попередній Дефлімпіаді-2019 він був третім.

Отож,  у доробку України в перший змагальний день Дефлімпіади – 2 золоті, 1 срібна та 1 бронзова медалі. Вже у перший день Ігор українські дефлімпійці здобули половину золотих нагород, які були виборені на зимовій Дефлімпіаді-2019.

На жаль, у шахах нашій команді не вдалось піднятись вище 6 місця у жінок та 11  - у чоловіків. 

А у гірськолижному спорті наймолодші спортсмени національної збірної команди - шістнадцятирічні Христина Морозюк та Михайло Абрамчук дебютували на Дефлімпіаді 2023 та посіли 6 та 14 місця (відповідно) у супер гігант слаломі.

Після вчорашньої поразки команді Кореї з рахунком 1:6 наша пара  у складі Плесканки Михайла та Якимець Катерини продовжила серію перемог у дабл міксті в керлінгу  - вчорашній реванш та перемога в останньому енді над командою Китаю з рахунком 7:5 та сьогоднішні дві перемоги: над командою Польщі з рахунком 9:3 та Туреччини – 14:1. Забігаючи наперед, скажемо, що команда України уже вийшла у півфінал змагань, оскільки над командою Кенії завтра наш дабл мікст чекає перемога – представники цієї країни заявились на змагання, але не прибули (відтак, технічна поразка).

Отож, слава нашим дефлімпійцям, які тримають тут спортивний фронт України! Слава Україні! Далі буде!

#ПеремогаУкраїни #Equalympic #СпортивнийФронт #Дефлімпійці #Deaflympic2023 #Дефлімпіада2023 #ЛижніПерегони #ГірськолижнийСпорт #Керлінг #Шахи #Сноуборд #BroadcastMediaCenter

Піднятися на початок