A- Зменшити шрифт
A+
Збільшити шрифт

НПК України сформував список пропозицій для МПК після задоволення апеляції щодо призупинення членства росії та білорусі

Прес-служба Національного комітету спорту інвалідів України, опубліковано 18 травня 2023 року о 22:30

Президент Національного паралімпійського комітету Валерій Сушкевич розповів, що НПК сформував список пропозицій для Міжнародного паралімпійського комітету після того, як Апеляційний трибунал задовільнив скаргу росії та білорусі у відповідь на рішення про призупинення їхнього членства в організації.

Цей список містить три пункти, що пов’язані з продовженням відсторонення росії та білорусі від паралімпійського спорту:

1. Продовжити відсторонення російських та білоруських делегацій: спортсменів, тренерів, делегатів, суддів і персоналу від участі у будь-яких видах спорту, що знаходяться під егідою Міжнародного паралімпійського комітету.

2. Повне відсторонення російських та білоруських команд від участі у Паралімпійських іграх до закінчення війни в Україні.

3. Рекомендувати міжнародним федераціям, які не підпадають під юрисдикцію МПК, прийняти рішення про відсторонення російських та білоруських спортсменів від паралімпійських видів.

«Ці пропозиції охоплюють весь спектр недопуску російських представників, як до видів спорту, що входять під егіду МПК, так і міжнародних федерацій.

Хоча по федераціям ми, так само, як і в олімпійському спорті, маємо рекомендаційний варіант пропозицій, у міжнародному паралімпійському спорті є певний рівень імперативності», - сказав Сушкевич.

Детальніше на ua.tribuna.com:

https://ua.tribuna.com/uk/others/1000000067718-npk-ukrainy-sformiroval-spisok-predlozhenij-dlya-mpk-pos/?utm_source=copy

Фото: urkinform.ua

Відео пресконференції: https://www.youtube.com/watch?v=4OxtK_e0Nis


Піднятися на початок