A- Зменшити шрифт
A+
Збільшити шрифт

ХХ зимові Дефлімпійські ігри без країн-учасниць сво!

Прес-служба Національного комітету спорту інвалідів України, опубліковано 09 лютого 2024 року о 19:01

Національний комітет спорту інвалідів України офіційно повідомляє, що вдалось об’єднати світову спортивну дефлімпійську спільноту, щоб не допустити представників росії і білорусі до участі у вищому спортивному форумі зимового дефлімпійського спорту.

Кропітка комунікація з лідерами Міжнародного дефлімпійського комітету (Міжнародного спортивного комітету глухих), доказовість недопустимості поєднання дефлімпійського спорту і підтримки війни, вбивства, насилля і окупації дали можливість таким чином сформулювати критерії так званої «нейтральності» для суб’єктів дефлімпійського спорту росії і білорусі, що вони повинні були спеціальною персональною декларацією визнати свою непідтримку війни росії на території України. А це виявилось неможливим для суб’єктів російського і білоруського спорту.

І таким чином, ми маємо доказ, що росія і білорусь цинічно використовують спорт як інструмент пропаганди і підтримки війни.

НКСІУ звертається до світової олімпійської та паралімпійської спільноти: зверніть увагу, що є дієва можливість не допустити використання олімпійського і паралімпійського спорту як складової державної, імперської, загарбницької, терористичної політики росії і її союзниці білорусі.

НЕОБХІДНО НЕ ДОПУСТИТИ УЧАСТІ РОСІЇ І БІЛОРУСІ В БУДЬ-ЯКОМУ СТАТУСІ В ОЛІМПІЙСЬКИХ І ПАРАЛІМПІЙСЬКИХ ІГРАХ В ПАРИЖІ!



Піднятися на початок