A- Зменшити шрифт
A+
Збільшити шрифт

Другим місцем у світі українські паралімпійці завершили кубок світу з лижних перегонів та біатлону!

Прес-служба Національного комітету спорту інвалідів України, опубліковано 10 березня 2021 року о 18:52

29 медалей та друге місце у світі – такий підсумок національної паралімпійської збірної команди з лижних перегонів та біатлону на кубкові світу, що сьогодні завершився у Словенії, м. Кранська Гора/Планіца. Тільки в останній день змагань (в біатлоні, спринт) спортсмени України вибороли 6 високих нагород, серед яких – 1 золота, 2 срібні та 3 бронзові нагороди і вже третій змагальний день поспіль закріпили другу позицію в світі і за кількістю золотих нагород, і за загальною кількістю медалей. Загалом в України 6 золотих, 10 срібних та 13 бронзових нагород. За збірною України - команди США  (6 золотих, 5 срібних та 1 бронзова медалі), Австрії (2 золоті та 1 бронзова медалі), Італії (1 золота та 2 срібні медалі), Франції (5 срібних та 1 бронзова медаль) та Німеччини  (2 срібних та 3 бронзові медалі).

Сьогодні знов не обійшлось без українського п’єдесталу у виконанні дівчаток в класі стоячи Ляшенко Людмили (золото), Буй Ірини (срібло) та Кононової Олександри (бронза).  Це вже шостий поспіль - усі 6 змагальних днів - український п’єдестал.

У класі сидячи в чоловіків нагороди вибороли Радь Тарас – срібло та Кравчук Василь – бронза.

У хлопців з порушеннями зору третім став Решетинський Ярослав з гайдом Яременко Костянтином.

Найкраще від команди виступили Ляшенко Людмила, у доробку якої - 5 золотих та 1 срібна медалі, та Кононова Олександра, яка виборола 1 золоту, 2 срібні й 2 бронзові медалі.

Результати національної збірної: 








№п/п

Прізвище та ім’я

Золото

Срібло

Бронза

Всього

1

Ляшенко Людмила

5

1


6

2

Кононова Олександра

1

2

2

5

3

Радь Тарас


2

2

4

4

Буй Ірина


2


2

5

Батенкова-Бауман Юлія


1

4

5

6

Решетинський Ярослав


1

2

3

7

Шишкова Оксана


1

1

2

8

Суярко Дмитро



1

1

9

Кравчук Василь



1

1


У змаганнях, що тривали з 3 по 10 березня, взяли участь представники 13 країн світу, Україну представили на цьому важливому міжнародному спортивному форумі 19 спортсменів, у тім числі - 5 гайдів. 


9 спортсменів України з 14 вибороли високі нагороди кубку світу-2021! 

З 15 березня команда продовжить змагатись далі в Фінляндії, Вуокатті, на кубкові світу з лижних перегонів та біатлону (15-23 березня). Вболіваємо за українських паралімпійців і далі!

Підписуйтесь на сторінку Національного комітету спорту інвалідів України - https://www.facebook.com/NationalSportsCommitteeOfTheDisabledOfUkraine, щоб не пропустити змагань та перемог українських паралімпійців!

Фото - Міжнародного паралімпійського комітету; Adrian Stykowski/World Para Snow Sports

#Paralympic #ParalympicTeamUkraine #NordicSkiing #Biathlon #ЛижніПерегони #Біатлон #Паралімпіада2022 #ВідПхьончхануДоПекіну #BestTeam



Піднятися на початок