A- Зменшити шрифт
A+
Збільшити шрифт

Для допуску російських спортсменів до Паралімпіади під нейтральним статусом Путін використовував підкуп та політичний тиск на африканські та азійські країни

Прес-служба Національного комітету спорту інвалідів України, опубліковано 25 жовтня 2023 року о 12:15

За рішенням Паралімпійського комітету про допуск російських спортсменів індивідуально та в нейтральному статусі до Паралімпіади-2024 у Парижі стоять політичний тиск та підкуп деяких членів Міжнародного паралімпійського комітету.

Про це у коментарі Цензор.НЕТ заявив голова Національного паралімпійського комітету України (НПКУ) Валерій Сушкевич.

Він зазначив, що попри рішення Генеральної асамблеї Міжнародного паралімпійського комітету від 29 вересня 2023 року про допуск до Паралімпіади-2024 у Парижі російських спортсменів під нейтральним та індивідуальним статусом, НПКУ продовжить боротьбу за повну заборону участі росіян та білорусів, як представників держав-агресорів у Паралімпіаді-2024.

Сушкевич підкреслив, що рішення про допуск російських учасників було прийняте внаслідок голосування деяких країн з Африки та Азії. За його словами, таке рішення було ухвалене внаслідок прямої корупції та політичного тиску на деяких членів Асамблеї особисто з боку російського президента Володимира Путіна.

Непрямим доказом цього є те, що президент Паралімпійського комітету Росії (ПКР) Павло Рожков висловив подяку президенту Росії Володимиру Путіну за роботу з країнами Африки та Азії, яка допомогла при ухваленні рішення. В результаті чого 74 країни проголосували за прийняття цього рішення, а 65 - проти.

Також Сушкевич зазначив, що за український комітет домігся скликання екстраординарної Генеральної Асамблеї Європейського паралімпійського комітету для розгляду питання недопуску паралімпійців з Росії для участі в Паралімпіаді-2024 у Парижі.

Джерело: https://censor.net/ua/n3451503


Піднятися на початок