A- Зменшити шрифт
A+
Збільшити шрифт

#Дефлімпіада2019:лижні перегони

Прес-служба Національного комітету спорту інвалідів України, опубліковано 11 грудня 2019 року о 12:06


20 років тому Україна дебютувала цим видом спорту на Дефлімпіаді в Давосі. Тоді ще юна команда у складі 3 спортсменів не змогла досягти п’єдесталу пошани, проте, рік за роком, наші лижники набирали обертів і вже на минулорічній Дефлімпіаді вибороли 5 срібних та 3 бронзові медалі! І цим забезпечили усій національній збірній 4 місце у загальному заліку (за загальною кількістю нагород)!

Ці Ігри – 5-ті для дефлімпійців-лижників, які виступатимуть цього року у складі 9 спортсменів з 5 регіонів країни (Тернопільська обл., Львівська обл., Сумська обл., Київська обл. та м.Київ).

Найбільш досвідчена команда цьогоріч представлена і 3-ма дебютантами (Нопрієнко Єлізавета, 21 рік, Денисенко Руслан, 18 років, Мажаєв Дмитро, 23 роки). Наймолодший (і один з найперспективніших) спортсмен команди лижних перегонів - Денисенко Руслан. А загалом, середній вік команди з лижних перегонів - 26 років.

У команді - 2 заслужених майстра спорту Мандзюк Павло та Андріїшин Андрій. Мандзюк Павло - дворазовий срібний та бронзовий призер XVIII зимових Дефлімпійських ігор 2015 року. Андріїшин Андрій - дворазовий срібний та бронзовий призер XVI зимових Дефлімпійських ігор 2007 року та чотириразовий срібний призер XVIII зимових Дефлімпійських ігор 2015 року.

Не менш досвідчені спортсмени - майстри спорту України міжнародного класу Пишняк Аліса, Пишняк Володимир та Лаврик Анастасія. Пишняк Володимир - дворазовий срібний призер XVI зимових Дефлімпійських іграх 2007 року та дворазовий срібний і бронзовий призер XVIII зимових Дефлімпійських іграх 2015 року. Пишняк Аліса - срібна призерка XVI зимових Дефлімпійських ігор 2007 року та бронзова призерка XVIII зимових Дефлімпійських ігор 2015 року.

Національна збірна команда України буде представлена у всіх номерах програми.

Підтримуймо команду! Ваша підтримка - наша перемога!

#BroadcastMediaCenter 

#Дефлімпіада2019

Піднятися на початок