A- Зменшити шрифт
A+
Збільшити шрифт

#Дефлімпіада2019:керлінг

Прес-служба Національного комітету спорту інвалідів України, опубліковано 11 грудня 2019 року о 12:13


Незвичний, навіть екзотичний для України вид спорту…Його ще немає в українській олімпійській збірній, і ще немає в паралімпійській… А ці спортсмени вже другий раз поспіль будуть представляти Україну на Дефлімпіаді.

Це керлінг. Уявіть собі: усі ці важкі камені щоразу возять з собою ці дівчата та хлопці на змагання, щоб потім спеціальними щітками розганяти по льодовій арені, розігруючи спеціальні - майже шахові комбінації.

Українські дефлімпійці не тільки возять за собою ці камені, а ще й перемагають. Перемагають попри те, що в Україні немає льоду для керлінгу! Наприклад, на турнірі в німецькому Фюссені серед європейських дефлімпійських команд, що пройшов цього року, наші хлопці та дівчата вибороли перші місця.А хлопці - керлери, з рахунком 8:7 нещодавно перемогли національну олімпійську жіночу команду Естонії, яка виступає у вищому європейському дивізіоні, групі А.

Загалом Україну представлятиме 5 хлопців та 5 дівчат у цьому виді спорту. До речі – команда на 80 відсотків оновлена, лише кілька спортсменів залишились від попереднього складу, що вперше виступав на Дефлімпіаді-2015.

І ще у цьому виді спорту все вирішують долі секунд: коли терти (свіпувати), коли відпустити камінь. І комунікація в команді, судячи з результатів – налагоджена!

Підтримуймо команду - сьогодні наші керлінгісти розпочнуть змагання Дефлімпіади-2019 попри те, що офіційно її відкриють тільки завтра - 12 грудня! Ваша підтримка - наша перемога!

#BroadcastMediaCenter #Дефлімпіада2019 

Піднятися на початок