A- Зменшити шрифт
A+
Збільшити шрифт

#Дефлімпіада2019: шахи

Прес-служба Національного комітету спорту інвалідів України, опубліковано 11 грудня 2019 року о 12:36

Шахи - дебют Дефлімпіади-2019! Хоча й у програмі зимових Дефлімпійських ігор вони новачки, проте загалом про команду з шахів так не скажеш.

Шахова дефлімпійська збірна - це 11 чоловік - 6 жінок та 5 чоловіків - досвідчені, перевірені медалями, з вкрапленнями молоді – майбутніх зірочок шахової дошки. Середній вік команди - 39 років.

У команді - найстарший спортсмен усієї національної дефдлімпійської збірної – Мусієнко Олексій – 63 роки. Наймолодша учасниця у шахах - Лянгузова Аліна, 20 років – у минулому фіналістка Всеукраїнської спартакіади серед дітей з інвалідністю «Повір у себе».

На чемпіонаті Європи, який проходив влітку у Львові, українські шахістки показали унікальний результат: увесь подіум був українським! Золото виборола українка Наталя Мироненко, срібло - у Тетяни Бакланової, бронза – у Альони Осипової. До речі, Тетяна Бакланова має звання міжнародного майстра з шахів. Наталя Мироненко та Світлана Гончар – кандидати в майстри FIDE - Міжнародної федерації шахів.

На XIX Дефлімпійських іграх спортсмени змагатимуться у класичних шахах, які можуть тривати кілька годин, а також у бліц партіях по 10 хвилин. Отож, побажаємо шахам успішного дебюту на цих Іграх, а команді України - перемог!

Підтримуймо команду! Ваша підтримка - наша перемога!

#BroadcastMediaCenter #Дефлімпіада2019

Піднятися на початок