A- Зменшити шрифт
A+
Збільшити шрифт

8 медалей пауерліфтерів та друге місце у світі у переддень до завершення кубку світу

Прес-служба Національного комітету спорту інвалідів України, опубліковано 27 березня 2021 року о 18:45

Національна паралімпійська збірна команда України з пауерліфтингу до чотирьох медалей першого дня кубку світу за два наступні дні змагань додала ще 4 нагороди  - 3 срібні та 1 бронзову.  Відтак, у доробку українських пауерліфтерів за день до завершення кубку світу, що проходить у м. Манчестер, Великобританія, 8 медалей, 2 з яких золоті, 5 срібних та 1 бронзова, а також - один рекорд світу.  Команда України третій день поспіль утримує другу світову позицію за кількістю золота після команди Нігерії і наразі - й за загальною кількістю нагород, третю сходинку обіймає збірна Узбекистану.

Срібні нагороди вибороли: 

  • Топоркова Раїса (Запорізька обл.; вагова категорія до 61 кг) - 112 кг
  • Широколава Тетяна (Запорізька обл.; вагова категорія до 67 кг) - 102 кг
  • Олійник Наталя (Луганська обл.; вагова категорія до 79 кг) - 122 кг


  • Володарем бронзової нагороди став Бабинець Юрій (Харківська обл.; вагова категорія до 80 кг)  - 176 кг

Всього у змаганнях кубку світу беруть участь 125 атлетів з 22 країн світу. Паралімпійську команду України представляють 10 спортсменів - 8 жінок та 2 чоловіка.

Національна збірна України - п'ята за чисельністю спортсменів, представлених на цьому кубкові світу. Найбільше у збірної Польщі - 14 учасників, в Нігерії, яка наразі лідирує на цих змаганнях - 13.

Завтра - прикінцевий день змагань кубку світу. Ще більше вболіватимемо за нашу сильну національну паралімпійську збірну команду України!

Трансляція наживо кубку світу проходить на фейсбук-сторінці Національного комітету спорту інвалідів України: https://www.facebook.com/NationalSportsCommitteeOfTheDisabledOfUkraine. Долучайтесь та вболівайте за українських паралімпійців! 

Фото - Міжнародного паралімпійського комітету та Національного паралімпійського комітету України

#Paralympic #ParalympicTeamUkraine #Powerlifting #Пауерліфтинг #Паралімпіада2020 #ВідРіоДоТокіо #BestTeam

Піднятися на початок