A- Зменшити шрифт
A+
Збільшити шрифт

Всеукраїнська спартакіада «Повір у себе» стартувала у вересні

Прес-служба Національного комітету спорту інвалідів України, опубліковано 25 вересня 2020 року о 16:02

27 років поспіль в Україні, здебільшого,  традиційно влітку, проходять фінальні змагання Всеукраїнської спартакіади «Повір у себе» серед дітей з інвалідністю.  Цьогоріч через тривалий карантин ці змагання розпочались лише у вересні.

Укрцентру з фізичної культури і спорту осіб з інвалідністю «Інваспорт» та Національному комітетові спорту інвалідів України, попри не прості умови, вдалось відновити проведення змагань дитячої Спартакіади «Повір у себе», передбачених Єдиним календарним планом фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів України на 2020 рік за умов дії адаптивного карантину в Україні з дотриманням всіх санітарних та протиепідемічних заходів.

А розпочали ХХVІІ Всеукраїнську спартакіаду «Повір у себе» серед дітей з інвалідністю, присвячену 29-ій річниці незалежності України, 5-ма видами спорту, серед яких: бадмінтон, пляжний волейбол, баскетбол, спортивне орієнтування серед  дітей з порушеннями слуху та легка атлетика серед дітей з ураженнями опорно рухового апарату, порушеннями слуху, зору та розумового і фізичного розвитку.


Бадмінтон

 

03-06.09.2020 року у  м. Дніпро на базі спортивного клубу «Метеор» було поведено фінальні змагання з бадмінтону серед дітей з порушеннями слуху


У фінальних змаганнях взяло участь 14 спортсменів із 4 регіонів України. Найбільшу кількість дітей було представлено Київським регіональним центром «Інваспорт» - 7 юних спортсменів.


До речі, у фінальних змаганнях Спартакіади взяла участь Черноморова Софія, 2006 р.н., яка є майстром спорту України, дворазовою бронзовою призеркою чемпіонату світу 2019 року серед молоді, входить до основного складу національної збірної команди України з бадмінтону серед спортсменів з порушеннями слуху. У 2020 році Черноморовій Софії та її тренеру Куніну О. С. було призначено стипендію Президента України.


Посилання на підсумкові протоколи

 

Пляжний волейбол

 

07-10.09.2020 року у м. Київ на базі колективного підприємства «Навчально-відновлювальний центр Українського товариства глухих» Пуща Водиця було проведено фінальні змагання з пляжного волейболу серед дітей з порушеннями слуху.


У фінальних змаганнях Спартакіади взяло участь 16 спортсменів із 6 регіонів України, зокрема, -  6 команд дівчат та 2 команди юнаків. Переможцями змагань серед дівчат стала команда Волинської області, у складі якої  - Мартинюк Вікторія та Іщук Марина, обидві  - 2005 року народження. До речі, дівчата вперше будуть отримувати у 2020 році стипендію Президента України, як і їхній тренер Шевчук М.


Друге місце  серед дівчат виборола команда Кіровоградської області, у складі якої є стипендіатка 2020 року Файберг Анастасія, 2005 р.н., третьою стала команда Полтавської області, у складі якої є стипендіатка Спектор Сніжана 2005 р.н.


Посилання на підсумкові протоколи


Спортивне орієнтування

 

09-12.09.2020 року у м. Полтава було проведено фінальні змагання зі спортивного орієнтування серед дітей з порушеннями слуху. У фінальних змаганнях Спартакіади взяло участь 16 спортсменів із 5 регіонів України.


Посилання на підсумкові протоколи


Баскетбол

 

11-14.09.2020 року у м. Дніпро на базі спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву № 5 було проведено фінальні змагання з баскетболу серед дітей з порушеннями слуху. У фінальних змаганнях Спартакіади взяло участь 42 спортсмена із 6 регіонів України, зокрема 4 команди дівчат та 3 команди юнаків. Перше місце серед дівчат посіла команда Харківської області, а серед юнаків -  Дніпропетровської області.


Посилання на підсумкові протоколи


Легка атлетика


15-18.09.2020 року на стадіоні факультету фізичного виховання Кіровоградського державного педагогічного університету у м. Кропивницький було проведено фінальні змагання з легкої атлетики серед дітей з ураженнями опорно-рухового апарату, порушеннями зору, слуху та розумового і фізичного розвитку. У фінальних змаганнях Спартакіади взяло участь  119 спортсменів із 17 регіонів України, зокрема 35 дітей з порушеннями слуху, 42 дитини з ураженнями опорно-рухового апарату, 22 дитини з порушеннями розумового і фізичного розвитку та 20 дітей з порушеннями зору. Найбільшу кількість дітей було представлено командою Харківської області -15 юних спортсменів. Значна кількість дітей була представлена командами Дніпропетровської області – 12 осіб, Полтавської області -11 осіб, Херсонська області – 10 осіб та м. Київ – 10 осіб.  На фінальних змаганнях Спартакіади дітьми з інвалідністю було виконано 127 спортивних розрядів.


До речі, у фінальних змаганнях брала участь стипендіатка 2020 року Коновальчук Анастасія, 2005 р.н.,  ураження опорно-рухового апарату,  Кіровоградська обл., яка виборола три перших місця у спортивному класі Т-35. Достойні результати були показані спортсменками  з порушеннями слуху молодшої вікової категорії з Херсонської області, а саме:

на дистанції 60 м Овчинкіна Наталія (2007 р.н),  пробігла дистанцію за 8.8 сек. та виконала  ІІ дорослий розряд ;

на дистанції 100 м  Міхєєнко Ангеліна (2007 р.) – 13.7 – ІІ дорослий розряд.


Посилання на підсумкові протоколи


У жовтні заплановано проведення фінальних змагань Спартакіади з тенісу настільного (ураження опорно-рухового апарату, порушеннями слуху, розумового і фізичного розвитку, 05-08.10.2020 р., у м. Чернігів), волейболу (порушення слуху, 12-16.10.2020 р. у м. Кропивницький), футбол (порушення слуху 26-30.10.2020 р. у м. Полтава). 

З нетерпінням очікуємо змагань і вболіваємо за наших юних спортсменів! 

Піднятися на початок