A- Зменшити шрифт
A+
Збільшити шрифт

Вітання з Днем народження Валерію Сушкевичу!

Прес-служба Національного комітету спорту інвалідів України, опубліковано 14 червня 2021 року о 10:00

Сьогодні - особливий День для всієї великої паралімпійської та дефлімпійської родини, для усіх нас - День народження Валерія Сушкевича!

Цьогоріч ще й 25 років, як Ви, Валерію Михайловичу, очолюєте Національний комітет спорту інвалідів України (а на міжнародному рівні - Національний паралімпійський комітет України), що з маловідомої громадянської інституції на початку своєї діяльності, з квітня 1992 року, виросла у впливову в Україні та світі інституцію у сфері фізичної культури і спорту людей з інвалідністю.

Ми знаємо, як все починалось, пам'ятаємо, як ще за "радянською" калькою в Україні не було людей з інвалідністю, не було права на фізичну культуру і спорт (ну а нащо, казали Вам - хай отримують свої копійки та сидять дома), знаємо історії, як Ви "вибивали" басейни для людей з інвалідністю та формували перші від України делегації спортсменів-паралімпійців на літні та зимові Паралімпійські ігри ще будучи віце-президентом НКСІУ, знаємо Ваш перший Закон України - якими зусиллями він "пробивався" та розуміємо, яких зусиль Вами було докладено у формування законодавства у сфері захисту прав людей з інвалідністю в Україні, у "пробиванні" в Україні Конвенції ООН про права людей з інвалідністю, пам'ятаємо історію про перший робочий день у Верховній Раді України, коли охорона не пускала Вас через те, що не могла усвідомити, що людина з інвалідністю може бути народним депутатом! І ще чимало історій подолань, Ваших непростих життєвих та робочих щоденних історій, які потроху змінювали свідомість українського суспільства по відношенню до людей з інвалідністю...

Саме завдяки Вам, Вашій потужній роботі українські спортсмени з інвалідністю з дебютантів паралімпійського та дефлімпійського рухів стали одними із лідерів! Тільки подумати: за усі 12 Паралімпіад та 12 Дефлімпіад Україна виборола 980 медалей! І в кожній із них - частинка Вашого серця, Вашої душі, Вашої важкої праці!

Лише Ви один, напевно, знаєте, наскільки все було важко, наскільки непросто, та для Вас не було слова - "неможливо!", Ви долали, здавалось би, нездоланні перешкоди, і йшли вперед, ведучи за собою велику команду однодумців, колег, соратників, надихаючи всіх своєю харизмою та своєю нестримною силою.

На жаль, не все, що Вами омріяно та заплановано, здійснюється та впроваджується в життя, не все та не так швидко, як того б хотілось Вам та усім нам, ще й досі є чимало перешкод, труднощів та нерозуміння, які Вам щоразу приходиться долати.

Але поруч із Вами - велика команда тих, хто вірить у Вас, йде за Вами та з Вами! РАЗОМ УСЕ ЗДОЛАЄМО!

З Днем народження Валерій Сушкевич! Многая літа!!!

Піднятися на початок