A- Зменшити шрифт
A+
Збільшити шрифт

Вихід національної паралімпійської збірної на церемонію відкриття Паралімпіади-2022 визнано найемоційнішим та найнатхненнішим моментом Паралімпіади-2022

Прес-служба Національного комітету спорту інвалідів України, опубліковано 25 червня 2022 року о 19:15

Національна паралімпійська збірна України перемогла у Всесвітній премії The Visa Award (номінація Паралімпійські ігри), як авторка найбільш емоційного і натхненного моменту Ігор.

Саме таким емоційним та натхненним моментом був визнаний вихід українських паралімпійців на церемонію відкриття Зимової Паралімпіади-2022 в Пекіні.

Перед виходом на арену стадіону національна паралімпійська збірна команда зробила спеціальну акцію для ЗМІ: «Зупинимо війну. Мир Україні». Вийти з цими плакатами на церемонію відкриття Паралімпіади-2022 не вдалось через жорстку цензуру з боку організаторів Ігор.

Втім, після цієї акції спортсмени вийшли на головну Арену Паралімпіади-2022 і чимало спортсменів збірної тримали кулаки в повітрі під час Параду націй. Сильні й сміливі українські атлети підкорили серця мільйонів людей: подолавши складний шлях до Пекіну, вони щохвилини нагадували світові про війну в Україні, присвячували свої нагороди захисникам держави і в підсумку посіли друге місце у медальному заліку Ігор (вперше в історії українського паралімпійського спорту).

Церемонія The Visa Award проводиться вдруге. Її було засновано у 2020 році у співпраці з Міжнародним олімпійським та Міжнародним паралімпійським комітетами.


Піднятися на початок