A- Зменшити шрифт
A+
Збільшити шрифт

Сьогодні, 12 серпня - 12 днів до Токіо!

Прес-служба Національного комітету спорту інвалідів України, опубліковано 12 серпня 2021 року о 13:29

24 серпня 2021 року розпочинаються XVІ літні Паралімпійські ігри – сьомі за рахунком для національної паралімпійської збірної команди!

Паралімпіада-2020 триватиме 12 днів, протягом яких представники 168 країн світу будуть змагатися за 540 комплектів нагород у 22 видах спорту (у тому числі 2-х дебютних).

Для національної паралімпійської збірної команди України, яка буде представлена 143 спортсменами (у тім числі 5 спортсменів-лідерів),  дуже символічно, що XVI літні Паралімпійські ігри розпочнуться в День 30-річчя Незалежності України та у 25-річчя з дня завоювання першої золотої  паралімпійської медалі національною паралімпійською збірною командою України!

Національна паралімпійська збірна команда України зразка 2021 року братиме участь у Токіо-2020 у 15 із 22 видів спорту, представлених на Паралімпійських іграх. Це - бадмінтон, веслування академічне, велосипедний спорт (трек, шосе), голбол, дзюдо, легка атлетика, теніс настільний, пауерліфтинг, параканое, паратриатлон, плавання, стрільба кульова, стрільба з лука, тхеквондо, фехтування на візках.

Україна дебютуватиме у трьох видах спорту: голбол (чоловіча команда), бадмінтон, тхеквондо, два з яких – бадмінтон та тхеквондо – вперше увійшли до програми Паралімпійських ігор.

Національна паралімпійська збірна команда України на Паралімпійських іграх матиме значимі ознаки саме національної команди, що обумовлено широким представництвом спортсменів практично з усіх областей України. Найбільш чисельне представництво спортсменів у складі збірної команди України з Дніпропетровської області – 13,5%, Рівненської області – 8,7% та Харківської області–8,1%

Девіз цієї Паралімпіади - "United by emotion" - «Об'єднані емоцією»; девіз національної паралімпійської збірної команди України: «Ваша підтримка – наша перемога!»

Віримо у перемоги національної паралімпійської збірної команди та сподіваємось на підтримку всієї України!

#Paralympics #ParalympicTeamUkraine #Tokyo2020 #Паралімпіада2020 #ВідРіоДоТокіо #BestTeam







Піднятися на початок