A- Зменшити шрифт
A+
Збільшити шрифт

Українські паравеслярі - чемпіони Європи

Прес-служба Національного комітету спорту інвалідів України, опубліковано 11 жовтня 2020 року о 18:35

4 високі нагороди, серед яких 1 золота і 3 срібні та перше місце в Європі - такий фантастичний результат національної паралімпійської збірної команди з веслування академічного, яка з 9 по 11 жовтня 2020 року лідирувала на європейському чемпіонаті, що відбувся в місті Познань, Польща. 9-ро з 9 спортсменів збірної виїжджають сьогодні вночі в Україну з високими нагородами! 

Для спортсменів-паралімпійців цей чемпіонат Європи став першим в історії, адже до цього часу серед паралімпійських класів човнів змагання такого рангу не проводились. Змагання зібрали понад 50 учасників з 11 країн світу, збірна команда України була представлена екіпажем у кожному з чотирьох класів човнів (саме у цих класах човнів будуть проводитись змагання на майбутніх Паралімпійських іграх у Токіо). 

У змаганнях серед одиночних човнів у чоловіків (PR1 M1x) впевнену перемогу здобув Роман Полянський, який наразі є дійсним чемпіоном світу та чемпіоном Паралімпійських ігор 2016 у Ріо. Найближчого суперника, який посів друге місце, спортсмена з Росії, Роман випередив на 13 секунд.

У змаганнях серед одиночних човнів у жінок (PR1 W1x) Анна Шеремет  посіла друге місце, поступившись досвідченій спортсменці з Франції менше 11 секунд.

Двійка парна (клас човнів PR2 Mix2x) у складі Світлани Богуславської та Ярослава Коюди посіла друге місце, випередивши господарів змагань з Польщі та поступившись першому місцю – спортсменам з Нідерландів.

Потужно пройшла дистанцію наша четвірка зі стерновим (Жук Максим, Самолюк Станіслав, Котик Дарія, Полянська Олександра, стернова - Маласай Юлія; клас човнів PR3 Mix4+), до останнього наші спортсмени намагались випередити досвідчених італійців. На фініші наш екіпаж був другим, поступившись першому місцю близько трьох секунд та випередивши суперників з Франції, які посіли третє місце на дві секунди.

Особисті результати спортсменів

№ п/п

Прізвище, ім`я спортсмена

Область

Вид програми/

клас човнів

Зайняте місце


1

Полянський Роман Олександрович

Одеська

Одиночні, чол.,

PR1 M1x

1

2

Шеремет Анна  Василівна

Дніпропетровська

Одиночні, жін.,

PR1 W1x

2

3

Богуславська Світлана Володимирівна

м.Київ

Парні, зміш.,

PR2 Mix2x

2

4

Коюда Ярослав Миколайович

Донецька

Парні, зміш.,

PR2 Mix2x

2

5

Маласай Юлія Олександрівна

Дніпропетровська

Четвірка,зміш.,

PR3 Mix4+

2

6

Полянська Олександра Ігорівна

м. Київ

Четвірка,зміш.,

PR3 Mix4+

2

7

Самолюк Станіслав Олександрович

Волинська

Четвірка,зміш.,

PR3 Mix4+

2

8

Жук Максим Олександрович

Черкаська

Четвірка,зміш.,

PR3 Mix4+

2

9

Котик Дарія Ігорівна


Черкаська

Четвірка,зміш.,

PR3 Mix4+

2

Командний залік серед країн-учасниць у паралімпійських класах човнів


Зайняті командні місця


Назва країни

Кількість медалей

I


II

III

1

Україна

1

3


2

Франція

1


1

3

Нідерланди

1



3

Італія

1



5

Росія


1


6

Німеччина



2

7

Польща



1

Потужний та відтепер, історичний результат нашої команди на першому чемпіонаті Європи серед спортсменів-паралімпійців є ще більш вагомим, адже у медальному заліку країн учасниць (саме у паралімпійських класах човнів) наша команда виборола перше місце. Отож, ми з нетерпінням очікуємо нашу команду вдома та сподіваємось, що українські паравеслярі достойно підготуються до виступу на #Паралімпіада2020.

Фото - пресслужби Національного комітету спорту інвалідів України; більше фото - на нашій фейсбук- https://www.facebook.com/NationalSportsCommitteeOfTheDisabledOfUkraine та інстаграмсторінці  @ukraineparadeaflympic 


Піднятися на початок