A- Зменшити шрифт
A+
Збільшити шрифт

Українські парастрілки вибороли 5 медалей у Гран-Прі з кульової стрільби

Прес-служба Національного комітету спорту інвалідів України, опубліковано 27 вересня 2022 року о 16:22

Національна паралімпійська збірна команда з кульової стрільби успішно виступила у Гран-Прі з кульової стрільби серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату, зо з 20 по 25 вересня проходив у  м. Нові Сад, Сербія. Українські парастрілки вибороли 5  високих нагород, серед яких 1 золота, 2 срібні та 2 бронзові нагороди.

У змаганнях  взяли  участь  близько 70 спортсменів з інвалідністю від 15 країн.  Команду України представляли лише 3 паралімпійці.

Найуспішніше від команди України виступила Щетнік Ірина, яка виборола 1 золоту та 1 бронзові медалі. У Стоєва Юрія – 1 срібна та 1 бронзова медалі, у Ковальчука Василя – 1 срібна.

Особисті результати  спортсменів

п/п

Прізвище,

ім’я

спортсмена

Область

Номер

програми

Зайняте

місце

Прізвище,

ім’я

тренера

1

Стоєв Юрій Олексійович

Одеська

Гвинтівка R1

Гвинтівка R3

Гвинтівка R6

Гвинтівка R7

3

Виноградова І.І.

Блізнюков О.Ю.

4

2

5

2

Щетнік Ірина Сергіївна

Одеська

Гвинтівка R2

Гвинтівка R3

1

Виноградова І.І.

3


3


Ковальчук Василь Володимирович


Одеська

Гвинтівка R4

Гвинтівка R5

Гвинтівка R9

4

Виноградова І.І.

4

2

Гран-Прі з кульової стрільби у місті Нові Сад, Сербія, став останнім стартом в цьому сезоні для виконання спортсменами MQS (мінімальних кваліфікаційних стандартів), нормативів для допуску на чемпіонат світу 2022 року в місті Аль-Айн, ОАЕ.

Обидва наші спортсмени (Стоєв Юрій, Ковальчук Василь), які до цих змагань ще не мали виконаних MQS у своїх дисциплінах, успішно їх виконали у кожній із змагальних дисциплін і тепер матимуть можливість взяти участь у чемпіонаті світу.

Чемпіонат світу відбудеться з 03 по 18 листопада 2022 року у місті Аль-Айн, ОАЕ, і стане черговим надважливим етапом – адже за результатами цього чемпіонату світу будуть розподілені кваліфікаційні ліцензії Паралімпійських ігор Париж 2024.

Вітаємо команду з успішним виступом на змаганнях у Сербії та бажаємо гарно підгодовуватись до чемпіонату світу. Разом переможемо!

Піднятися на початок