A- Зменшити шрифт
A+
Збільшити шрифт

Українські паралімпійці вибороли командне срібло у бочі

Прес-служба Національного комітету спорту інвалідів України, опубліковано 07 серпня 2022 року о 11:24

Національна паралімпійська збірна команда з боча виборола 1 срібну нагороду у парних командних змаганнях міжнародного турніру з боча, який щойно завершився в Нідерландах.

Пара у складі паралімпійців - Колінько Артем (м. Жовті води, Дніпропетровська обл.) та Наталія Коненко ( м. Нова Каховка, Херсонська обл.) попри те, що не мала можливості зігратись перед змаганнями: спортсмени зустрілись лише напередодні змагань турніру, змогла перемогти сильні пари Туреччини, Іспанії і у півфіналі - суперників зі Словенії з рахунком 6:2, та у фіналі, граючи на рівних,  все ж на 1 очко поступилась команді з Азербайджану, та з рахунком 6:5 виборола 1 срібло.

І це - неймовірний результат!!! Вітаємо спортсменів з перемогою! Разом до ПЕРЕМОГИ України!

Міжнародний турнір з боча проходив у м. Вельдховен, Нідерланди. Команду України представляло 2 спортсмени: Коненко Наталія (інд. категорія у класі ВС4 та пара ВС4); Колінько Артем (пара ВС4).

Артем не брав участь у індивідуальних змаганнях, тому що згідно правил, спортсмени, що входять у топ-10, можуть брати участь лише в одному челенджі у рік. Наталя ж, на жаль, не вийшла у призи цього міжнародного турніру за підсумком індивідуальних змагань.

Загалом у змаганнях взяли участь 94 спортсмени з 24 країн світу.

У групі жінки ВС4 було заявлено 9 спортсменів. У парах ВС4 було заявлено 6 пар.

Слава Україні!!! Разом переможемо

Піднятися на початок