A- Зменшити шрифт
A+
Збільшити шрифт

Українські парафехтувальники - перші у світі!

Прес-служба Національного комітету спорту інвалідів України, опубліковано 06 липня 2021 року о 23:00

Національна паралімпійська збірна команда з фехтування на візках отримала впевнену перемогу на чемпіонаті світу з фехтування на візках, що щойно завершився в польській Варшаві. У два насичені дні змагань (5-6 липня) в українських фехтувальників - три золоті та 1 срібна нагороди і перше місце у світі!!! Другу світову позицію обійняла команда Італії, третю – Греції. В чемпіонаті світу взяли участь 56 учасників з 12 країн світу. 15 спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату виступили від України.

Сьогодні знов золоту нагороду виборов Сергій Шавкун (категорія С)! У фінальному поєдинку наш 49-річний фехтувальник блискавично переміг 20-річного італійця  - рахунок 15:5! І ми знаємо секрет його двох золотих медалей цього чемпіонату світу – він присвятив їх своїй маленькій донечці Мирославі, яка народилась 10 березня 2021 року.

Жіноча шабельна команда у складі Бреус Євгенії (кат. А), Морквич Наталіїї (кат. А), Дьолог Надії (кат. В) та Федоти Олени (кат. В) у фіналі у запеклій боротьбі, на жаль, поступилася грузинкам, здобувши "срібло."

Відео цього дня змагань за наступним лінком:

https://youtu.be/RP4gvVJKMwE

Отож, у підсумку чемпіонату світу:  у Сергія Шавкуна – 2 золоті нагороди, 1 золота медаль у чоловічої шабельної команди (Андрій Демчук (кат. А), Манько Артем (кат. А), Серьоженко Дмитро (кат. В) та Дацко Антон (кат.В)) та 1 «срібло» у жіночої шабельної команди (склад зазначено вище).

 Вітаємо національну команду з фехтування на візках з потужним результатом та продовжуємо далі вболівати: вже 8 липня у Варшаві розпочнеться кубок світу, в якому братимуть участь145 спортсменів з 19 країн. Вперед-вперед, Україно!!!

Фото - https://www.facebook.com/FederScherma

#Паралімпіада2020 #Paralympic #ParalympicTeamUkraine #Paralympics #WheelchairFencing #Fencing #ФехтуванняНаВізках #BestTeam



Піднятися на початок