A- Зменшити шрифт
A+
Збільшити шрифт

Українські дефлімпійці здобули 19 медалей чемпіонату світу з легкої атлетики

Прес-служба Національного комітету спорту інвалідів України, опубліковано 29 липня 2024 року о 14:13

Українські деф атлети успішно виступили на чемпіонаті світу з легкої атлетики серед спортсменів з порушеннями слуху (дорослі та юніори), що з 14 по 23 липня проходив у місті Тайбей (Тайвань).Національна дефлімпійська збірна у складі 20 легкоатлетів виборола 7 золотих, 5 срібних та 6 бронзових медалей чемпіонату світу серед дорослих та 1 срібну нагороду серед юніорів.

Українські перемоги розпочались у перший же день чемпіонату світу з легкої атлетики серед юніорів: спортсмен з Дніпропетровщини Коноваленко Євген здобув срібну медаль у стрибках у довжину.

Переможну естафету юніорів продовжили цілим шквалом нагород дорослі атлети: у перший день чемпіонату світу у штовханні ядра Урсуленко Наталія (Донецька обл.) здобула срібну нагороду, а Кисильова Юлія (Донецька обл.)  - бронзову нагороду. А вже золоту медаль у другий день чемпіонату світу  у багатоборстві у виборола Катерина Потапенко (м. Київ).

Напевно, найурожайнішим на нагороди став 3 день змагань: 4 золотих і 2 срібних. Золоту перемогу здобули Філімошкіна Римма (метання молота, Донецька обл.), Куприч Соломія (біг на дистанції 400 м, Дніпропетровська обл.), Матвієвська Юлія (стрибки у довжину, м. Київ), а також Руденко Дмитро (Дніпропетровська обл.), Кіняйкіна Кристина (Одеська обл.) Драч Сергій (Дніпропетровська обл.), Куприч Соломія (Дніпропетровська обл.)   у складі естафети 4х400 мікст. Срібні нагороди отримали Кіняйкіна Кристина (біг на дистанції 400 м) та Кисильова Юлія (метання молота).

У четвертий день скарбничка збірної команди України поповнилася срібною медаллю Водоп'янова Ярослава (стрибки у довжину, Харківська обл.) та бронзовою медаллю Шаповал Юлії (біг на дистанції 100м з бар’єрами,  Дніпропетровська обл.).

В передостанній день дефлімпійці  вибороли цілий комплект нагород: у потрійному стрибку золото здобула Матвієвська Юлія, а срібло - Потапенко Катерина, бронзова медаль -  у чоловічій естафеті 4×100 м (Водоп'янов Ярослав, Вишинський Дмитро (Волинська обл.), Руденко  Дмитро, Драч Сергій).

В прикінцевий день чемпіонату світу здобуто 1 золоту медаль в жіночій естафеті 4×100 м (Матвієвська Юлія, Шаповал Юлія, Куприч Соломія, Кіняйкіна Кристина) та 3 бронзові медалі: Данильченко Володимир (Дніпропетровська обл.) у потрійному стрибку, Потапенко Катерина і Муравська Руслана (Тернопільська обл.) у стрибках у висоту.

Трансляція змагань: https://www.youtube.com/@CTSADChannel/streams

З результатами змагань ви також зможете ознайомитися на сайті https://2024wdac.deafsports.org.tw/

Вітаємо дефлімпійську легкоатлетичну збірну з потужною перемогою! Україна переможе!

#ПеремогаУкраїни #Equalympic #СпортивнийФронт #ДефЛегкаАтлетика  #ЗбірнаНезламних #ЗбірнаНескорених #BroadcastMediaCenter

Піднятися на початок