A- Зменшити шрифт
A+
Збільшити шрифт

Українці успішно завершили змагання на Євро-2023

Прес-служба Національного комітету спорту інвалідів України, опубліковано 21 серпня 2023 року о 20:29

Прикінцевий 13-й день змагань на І мультиспортивному заході - чемпіонатах Європи з паралімпійських видів спорту, що з 05 по 20 серпня проходив у Роттердамі (Нідерланди), приніс національній паразбірній ще 4 високі нагороди: 3 срібні та 1 бронзову  – у бадмінтоні, кульовій стрільбі та стрільбі з лука і 3 паралімпійські ліцензії!

Призери Європи:

  • Козина Оксана (клас SL3) - срібло в одиночці, бадмінтон
  • Чирков Олександр (клас SL3) - срібло в одиночці, бадмінтон
  • Ковальчук Василь (клас SH2)– у вправі R5 пневматична гвинтівка 10 м лежачи змішана (чол+жін) - срібло
  • Змішана команда з класичного луку (Шевченко Анна-Вікторія + Цимбалюк Руслан) - бронза

Україна, виступаючи таким малим складом і лише у 6 видах спорту із 10 - показала неймовірний результат, увійшовши у десятку найсильніших паралімпійських країн Європи! Доробок національної паразбірної на цьому І мультиспортивному заході - 24 високі нагороди - 7 золотих, 8 срібних та 9 бронзових: 1 золота нагорода та ліцензія на Паралімпіаду-2024 у боча, 10 високих нагород  - 4 золотих, 4 срібні та 2 бронзові та перше місце в Європі у парадзюдо, 2 бронзові нагороди у паратхеквондо, 2 золоті, 2 срібні та 1 бронзова нагороди у кульовій стрільбі, 1  паралімпійська ліцензія та друге місце в Європі, 2 срібні та 3 бронзові медалі у бадмінтоні (на жаль, одну бронзову нагороду у змішаній парі з командою Швеції організатори на офіційному сайті поки ще не зарахували, тому ми чекаємо роз'яснень від оргкомітету змагань), а також 1 бронзова медаль та  5 паралімпійських ліцензій зі стрільби з лука.

Організатори змагань у стрільбі з лука проводили додаткові турніри (не медальні) для виборювання ліцензій на участь у літніх Паралімпійських іграх. У цих змаганнях 4 наших спортсмени здобули паралімпійські ліцензії:

  • Атаманенко Сергій - блочний лук (чоловіки) - індивідуальна програма
  • Цимбалюк Руслан - класичний лук (чоловіки) - індивідуальна програма та змішана команда
  • Наумчук Василь - класичний лук (чоловіки) - індивідуальна програма
  • Шевченко Анна-Вікторія - класичний лук (жінки) - індивідуальна програма та змішана команда

Усього у цьому мультиспортивному заході взяли участь понад 1500 спортсменів з 45 країн Європи у 10 видах спорту. Від команди України виступило 38 паралімпійців у 6 наступних видах спорту: дзюдо (12 спортсменів), тхеквондо (4 спортсмени), бадмінтоні (5 спортсменів), боча (2 спортсмени), стрільбі з лука (6 спортсменів) та стрільбі кульовій (9 спортсменів).  Трансляції за наступним лінком: http://Epc2023.tv

Вітаємо Україну з перемогою! Разом ми сильні!

Ці змагання стали важливим етапом у здобутті рейтингових очок та ліцензій на Паралімпіаду-2024.  Загалом в національної паралімпійської збірної команди України наразі вже - 54 ліцензії у 6 видах спорту (велоспорт, легка атлетика, плавання, боча, кульова стрільба та стрільба з лука) із 17, в яких Україна планує взяти участь в Паралімпіаді-2024.

#ПеремогаУкраїни #Equalympic #СпортивнийФронт #ПараКульоваСтрільба #Боча #ПараДзюдо #ПараСтрільбаЗЛука #ПараБадмінтон #ПараТхеквондо #EPC2023

Міністерство молоді та спорту України

Equalympic

European Para Championships

Піднятися на початок