A- Зменшити шрифт
A+
Збільшити шрифт

Українці перетнули екватор Паралімпіади 54 медалями

Прес-служба Національного комітету спорту інвалідів України, опубліковано 30 серпня 2021 року о 22:34

Сьогодні, 30 серпня, національна паралімпійська збірна команда перетнула екватор Паралімпіади-2020 54 медалями та 5 місцем за "золотом" і 4-тим - за загальною кількістю нагород.  За сьогоднішній змагальний день українці додали в скарбничку команди ще 11 нагород (2 золоті, 5 срібних, 4 бронзових). Наразі у здобутку України  - 12 золотих, 27 срібних, 15 бронзових медалей. 

Зворушливими для усієї України стали моменти здобуття паралімпійських золотих нагород  Мариною Литовченко у тенісі настільному (індивідуальні змагання), Андрієм Трусовим у плаванні (100 м на спині), який встановив світовий рекорд та здобув четверту нагороду на Іграх цієї Паралімпіади.

 П’ять спортсменів національної паралімпійської збірної команди України стали срібними призерами Паралімпіади-2020: 

Михайло Сербін у плаванні (200 м комплексне плавання), для якого це друга паралімпійська нагорода; Андрій Дорошенко у стрільбі кульовій (пневматична гвинтівка, 10 м, стоячи); Віктор Дідух у тенісі настільному (індивідуальні змагання) - це перша нагорода Віктора в інливідуальних змаганнях, яка має відблиск золота, адже він на рівних грав із представником Китаю і тільки через те. що пересувається на протезі, а в китайця обидві ноги здорові, наш спортсмен став другим; Ігор Цвєтов у легкій атлетиці (біг 100 м), який показав справжній дух української команди, притаманний кожному із спортсменів, та дебютантка Яна Лебєдєва у легкій атлетиці (метання диску).

Володарями бронзових нагород протягом напруженого змагального дня стали: дебютантка, юна та талановита дебютанка Паралімпіади Ірина Щетнік у стрільбі кульовій (пневматична гвинтівка, 10 м, стоячи); сьогоднішня іменинниця Зоя Овсій у легкій атлетиці (метання диску); а також Денис Дубров, Максим Крипак, Андрій Трусов, Юрій Божинський у плаванні (естафета 4х100 м вільний стиль); Роман Павлик у легкій атлетиці (стрибки у довжину).

Вітаємо з успішним виступом усіх спортсменів, а також і тих, хто наразі вже завершив змагання: спортсмени з пауерліфтингу, фехтування на візках, веслування академічного, дзюдо, паратриатлону.

Всі інші 10 із 15 видів спорту, представлені Україною, продовжують змагатись на аренах Токіо-2020 та захищати честь України.

Слава Україні!!!

#Paralympics #ParalympicTeamUkraine #Tokyo2020 #Паралімпіада2020 #ВідРіоДоТокіо #BestTeam #ВашаПідтримкаНашаПеремога

Піднятися на початок