A- Зменшити шрифт
A+
Збільшити шрифт

Українці - другі на чемпіонаті світу

Прес-служба Національного комітету спорту інвалідів України, опубліковано 20 січня 2022 року о 20:51

Національна паралімпійська збірна команда України продовжує яскравий виступ на чемпіонаті світу з зимових видів спорту, що триває в норвезькому Ліллехаммері. Сьогодні у біатлоні, індивідуальна гонка, наші спортсмени вибороли 6 високих нагород, серед яких 2 золоті, 2 срібні та 2 бронзові медалі. Завдяки сьогоднішньому яскравому виступу Україна одразу піднялась на 2 позицію чемпіонату світу, поступившись лише нейтральним атлетам з Росії та випередивши сильну команду США!!!

Неймовірним знову виявився український подіум (вже втретє на цих змаганнях) у виконанні наших спортсменок:

  • Буй Ірина - золота медаль (Вінницька обл.)
  • Кононова Олександра - срібна нагорода (Київська обл.)
  • Ляшенко Людмила - бронзова медаль (Харківська обл.)

А також не менш яскравим був виступ спортсмена з ураженнями опорно-рухового апарату (клас сидячі) львів'янина Баля Павла, який став першим, обігнавши своїх сильних суперників. Це перша золота нагорода у доробку спортсмена за весь час участі його в міжнародних змаганнях.

У спортсменів з порушеннями зору:

  • Ковалевський Анатолій - срібна нагорода (Київська обл.)
  • Казік Олександр (тотально незрячий) - бронзова медаль (Вінницька обл.)

За п'ять змагальних днів у доробку українських паралімпійців – 19 нагород – 5 золотих, 6 срібних та 8 бронзових медалей, а також три українських п’єдестали у виконанні наших спортсменок.

Вітаємо команду з таким потужним виступом! Завтра - вихідний день у лижних перегонах та біатлоні на чемпіонаті світу, отож повернемось до вболівання 22 січня!

Офіційні результати: https://www.paralympic.org/nordic-skiing

Трансляція наживо - на офіційній фейсбук-сторінці Національного комітету спорту людей з інвалідністю України - https://www.facebook.com/NationalSportsCommitteeOfTheDisabledOfUkraine та на унікальному інклюзивному телеканалі Equalympic.

Вболіваємо за національну збірну команду з лижних перегонів та біатлону!!!

#Паралімпіада2022 #Beijing2022 #BestTeam

Фото - Міжнародного паралімпійського комітету

Піднятися на початок