A- Зменшити шрифт
A+
Збільшити шрифт

У рамках інклюзивної програми «Моя безбар’єрність» Ощадбанк підтримав український паралімпійський рух

Прес-служба Національного комітету спорту інвалідів України, опубліковано 19 серпня 2024 року о 01:27

Ощадбанк став генеральним партнером Національного комітету спорту інвалідів України/Національного паралімпійського комітету України та національної паралімпійської збірної команди України. Про це було оголошено на пресконференції Національного комітету з нагоди від’їзду збірної України на XVII літні Паралімпійські ігри в Парижі, що відбуватимуться з 28 серпня по 8 вересня 2024 року. 

Сергій Наумов, голова правління Ощадбанку, наголосив на партнерстві з Національним комітетом спорту інвалідів та пояснив причини підтримки української паралімпійської збірної: «Чому ми підтримуємо українських паралімпійців? Тому що вони справжні герої. Я подивився на історію і можу вам сказати, що починаючи з 1996 року ми брали участь і тільки 2 Паралімпіади були не дуже успішними. Всі інші – не менше 6 місця. Медалей ми завойовували не менше 50, а іноді – більше100 медалей. І тому ми розуміємо, що це - дійсно герої, які піднімають наш прапор, в різних куточках світу звучить наш гімн і це дуже важливо зараз, коли нашу країну підтримує дуже багато вільного світу. І того ми тут». 

Сергій Володимирович нагадав, що Ощадбанк почав інклюзивну програму ще з 2014 року: було відкрито 25 інклюзивних відділень, які дають змогу людям з інвалідністю повною мірою отримати всі необхідні послуги. Наразі банк впроваджує проєкту в рамках національної ініціативи, яку запровадила перша леді Олена Зеленська «Бізнес без барʼєрів» - «Моя безбар’єрність».

«Ми хочемо ініціювати дискусію в нашому суспільстві, що нам потрібна інклюзивність та безбарʼєрність, і ми маємо бути лідерами. Тому ми тут, тому ми приєдналися та будемо співпрацювати в цьому напрямку і надалі… Ми вважаємо співпрацю з паралімпійським рухом ще однією складовою інклюзивної програми Ощадбанку «Моя безбар’єрність», яка в тому числі покликана усунути перешкоди для повноцінного життя людей з інвалідністю. Дякуємо нашому партнеру – Національному комітету – за його величезний внесок у розвиток інклюзивності в українському спорті», – коментує Сергій Наумов, голова правління Ощадбанку.

«Загал паралімпійців України вдячний Ощадбанку за розуміння, підтримку, інклюзивність та об’єднання зусиль для перемоги України! Ощадбанк вміє ефективно працювати, Ощадбанк допомагає паралімпійцям перемагати!», - відзначив Валерій Сушкевич, президент Національного комітету спорту інвалідів України.

Перемоги українській пара збірній у Парижі! Разом переможемо!

Піднятися на початок