A- Зменшити шрифт
A+
Збільшити шрифт

Талановиті у спорті діти з інвалідністю отримали щомісячні стипендії від Parimatch Foundation

Прес-служба Національного комітету спорту інвалідів України, опубліковано 13 серпня 2020 року о 21:02

13 серпня в PMHUB (Іоанна Павла II, 5) відбулося вручення стипендій обдарованим дітям з інвалідністю. Захід був організований спільно з Національним комітетом спорту інвалідів України в рамках проєкту Parimatch Foundation «Так, я можу!».

Стипендії отримали 20 дітей з 15 регіонів України (Вінницька, Волинська, Дніпропетровська, Житомирська, Закарпатська, Львівська, Тернопільська, Одеська, Харківська, Київська та м.Київ, Рівненська, Черкаська, Полтавська, Херсонська).

20 стипендіатів були представлені в 9 видах спорту для осіб з інвалідністю: плавання - 7 дітей, лижні перегони - 3 дітей, легка атлетика - 3 дітей, теніс настільний - 2 дітей і по 1 дитині в видах спорту: паратриатлон, голбол, боротьба греко-римська та вільна, шахи і шашки та веслування академічне. Всього стипендії отримали діти з ураженнями опорно-рухового апарату, порушеннями зору, порушеннями слуху та порушеннями розумового і фізичного розвитку.

Наймолодша серед стипендіатів дитина з інвалідністю - Троянкіна Віолетта (2 вересня виповнюється 11 років). Віолетта - фіналістка чемпіонату України з голболу (Житомирська обл.). Найстарша - Мілантьева Поліна, якій нещодавно виповнилося 18 років - неодноразова чемпіонка України з плавання серед спортсменів з порушеннями розумового і фізичного розвитку (м.Київ).

Загальна сума допомоги становить 1 млн. 320 тис. грн. На розмір стипендії не впливають додаткові відрахування, оскільки Фонд бере на себе також і оплату податків. Допомога буде надана дітям у віці від 11 до 18 років протягом року (починаючи з вересня 2020 року). Вони будуть отримувати іменні стипендії в розмірі 5000 гривень. Parimatch Foundation відзначає, що продовжить працювати з цими дітьми, оскільки їм все ще потрібна підтримка. Також фонд починає працювати і з іншими дітьми.

"Найважливіше у спортсменів - подолати себе, свій страх. Ви робите це, ви реально круті. Я хочу подякувати вашим батькам, які переживають разом з вами й допомагають йти вперед. Держава намагається зробити для вас все, але наших ресурсів не завжди вистачає. І здорово, що є небайдужі люди, які також надають підтримку. Все більше дітей з інвалідністю хочуть займатися спортом. Сподіваюся, що через рік ми знову зустрінемося і роздамо ще більше стипендій", - сказав Міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт.

"Дуже хвилюючий день. Тому що програма "Так, я можу!" для нас дуже особлива. Саме ця програма стала першою масштабною ініціативою фонду в Україні. Ми нескінченно щасливі, що все вдалося. Ми пишаємося нашими стипендіатами, які, не дивлячись ні на що, продовжували тренування і досягли значних успіхів. Всі вони - наше натхнення і гордість", - сказала президент Parimatch Foundation Катерина Білоруська.

"Шкода, у нас так мало організацій як Parimatch Foundation. Ви - приклад соціально-відповідального бізнесу, та в цьому ви унікальні. Незважаючи на проблеми, які є у світі та в нашій державі, ви знаходите можливість і кошти підтримати діток, які в майбутньому будуть прославляти Україну", - заявив президент Національного комітету спорту інвалідів України Валерій Сушкевич.

Ми щиро вдячні Міністру молоді та спорту Вадиму Гутцайту за колосальну підтримку, отриману тут сьогодні, президенту міжнародного благодійного фонду Катерині Білоруській та президенту Національного комітету спорту інвалідів України Валерію Сушкевичу - Валерій Сушкевич, які самовіддано борються за діток з інвалідністю та допомагають їм досягати не тільки спортивних вершин, але й життєвих цілей. Дякуємо Олені Акопян - Helen Akopyan за напутнє мотиваційне слово! Спасибі усім, хто був з нами сьогодні на нашій унікальній події! Дякуємо представникам масмедіа за те, що прийшли підтримати цих юних спортсменів у їх прагненні до досягнення нових вершин у тих видах спорту, які вони обрали.

Скажемо всі собі сьогодні: "Так, я можу!"

#ТакЯМожу #ТалановитіЮніСпортсмениЗІнвалідністю #паралімпійськийкомітет #паралімпійці #дефлімпійці #ParimatchFoundation

Піднятися на початок