A- Зменшити шрифт
A+
Збільшити шрифт

Спортивна сенсація: українські дефлімпійці подолали рубіж у 100 медалей

Прес-служба Національного комітету спорту інвалідів України, опубліковано 11 травня 2022 року о 06:41

Національна дефлімпійська збірна команда України продовжує дивувати: сьогодні, 10 травня, наші спортсмени побили ще один історичний рекорд!  Українські дефлімпійці подолали рубіж 100 медалей, виборовши загалом 103 нагороди, серед яких  47 золотих, 29 срібних та 27 бронзових. Це найвищий результат за кількістю медалей у цілому. А кількість золотих медалей удвічі вищий! Отож, Україна - перша!!!

Станом на 10 травня другу позицію посідає збірна команда США, у здобутку якої 41 медаль, з яких  18 золотих, 5 срібних та 19 бронзових.  Третіми  - спортсмени збірної Японії  - 30 медалей, 12 золотих,  8 срібних та 10 бронзових.  Зауважимо, що 42 країни з майже 80 вже мають медалі різного ґатунку на цих Іграх.

У змаганнях 10 травня взяло участь 110 українських спортсменів-дефлімпійців у 10 видах спорту. 

Тільки за сьогодні дефлімпійці України вибороли 14 нагород, серед яких 5 золотих, 7 срібних та 2 бронзові.

Спортсмени України вибороли високі нагороди у стрільбі кульовій, спортивному орієнтуванні, легкій атлетиці.

У стрільбі кульовій сьогодні 3 медалі: 1 золота та 2 срібні. Ликова Віолета (Дніпропетровська обл.)  взяла золоту медаль у вправі малокаліберна гвинтівка 50 м лежачи, Петренко Дмитро (Сумська обл.)  – срібну медаль у цій же вправі, Фомін Сергій (Кіровоградська обл.)– срібло у вправі швидкісна стрільба з малокаліберного пістолету, 25 м. Причому, хочеться зауважити, що Петренко Дмитро лише на 3 десятих поступився золотій нагороді.

Це вже 9 високих нагород в українських стрілків.

У спортивному орієнтуванні знов два українських п’єдестали ну і звісно, 6 високих нагород! Орієнтувались дефлімпійці сьогодні у джунглях Бразилії, на середній дистанції.

Наші чемпіони та призери:

Жінки -

1 місце: Федосєєва Ганна (м.Київ)

2 місце: Мельник Яна  (м.Київ)

3 місце: Андросович Ганна (Харківська обл.)

Чоловіки -

1 місце: Левін Дмитро (Харківська обл.)

2 місце: Санькін Олександр (м.Київ)

3 місце: Ніколаєнко Руслан (м.Київ)

Наразі у спортивного орієнтування – 14 медалей.

У королеви спорту сьогодні – легкої атлетики – 5 високих нагород, серед яких  2 золоті та 3 срібні. А загалом 11 медалей у скарбничці легкоатлетів.

Золоті нагороди вибороли Філімошкіна Римма  (Донецька обл.) у метанні молоту, Сидоренко Анастасія (Одеська обл.) – у бігові на дистанції 1500 м.

Срібні нагороди завоювали: Кисильова Юлія (Херсонська обл.)  - метання молоту, Шаповал Юлія (Дніпропетровська обл.) – біг на дистанції 100 м з бар’єрами, Матвієвська Юлія (Харківська обл.) – стрибок в довжину.

Також, нагадаємо, що сьогоднішній день був справжнім днем чвертьфіналів на Дефлімпіаді-2021: у баскетболі, волейболі (чоловіки та жінки), футболі. Всі поєдинки збірних були переможними і всі команди вийшли у півфінали.

Баскетбол: переможний рахунок  - 88:50 в матчі Україна – Аргентина

Футбол: перемога над командою Італії з рахунком 2:1

Волейбол (чоловіки) - у чвертьфіналі волейболісти виграли у команди Мексики з рахунком 3:0

Волейбол (жінки) – перемога над командою Польщі з рахунком 3:0.

Сьогодні завершив свої змагання велоспорт. У дебютному для збірної команди України виді спорту – велоспорті, який було представлено єдиною спортсменкою Топчанюк Єлисаветою – чотири із п’яти дистанцій Дефлімпіади – золоті.  На жаль, п’яте золото спортсменки, яке би мало відбутись саме сьогодні, 10 травня, – адже вона прийшла першою – було скасоване через дискваліфікацію, бо дівчина ремонтувала по дорозі велосипед не в місці, що було призначено для ремонту. Крім того, спортсменка впала на трасі і дуже пошкодила коліно, та попри все дісталась фінішу першою. Лише після фінішу по швидкій її забрали у лікарню. Шкода, що таку волю до перемоги було дискваліфіковано через  протест Польщі.

Завтра, 11 травня – дуже відповідальний день: відбудуться змагання у бадмінтоні (півфінал), баскетболі, пляжному волейболі (чвертьфінали), стрільбі кульовій, настільному тенісі (фінали), боротьба греко-римська (фінали), волейбол (чоловіки і жінки) – півфінал.

Побажаємо успіхів нашим спортсменам!

Слава Україні! Переможем!!!

#Deaflympic #DeaflympicTeamUkraine #Дефлімпіада2021 #BestTeam #ВІдСамсунуДоКашіасДуСул


Піднятися на початок