A- Зменшити шрифт
A+
Збільшити шрифт

Слава Україні! 9 медалей українських дефлімпійців у перший день Дефлімпіади-2021

Прес-служба Національного комітету спорту інвалідів України, опубліковано 02 травня 2022 року о 22:56

Надзвичайно потужно національна дефлімпійська збірна команда України розпочала змагання на Дефлімпіаді-2021! У доробку наших спортсменів сьогодні, 2 травня, – 9 медалей, серед яких - 6 золотих, 2 срібні та 1 бронзова.

Першу золоту нагороду для національної дефлімпійської збірної команди України виборола спортсменка у дебютному виді спорту (велосипедний спорт-шосе), представниця Чернівецької області ТОПЧАНЮК Єлисавета на дистанції спринт 1000 метрів.

Після ранкової програми скарбничку золотих нагород було поповнено перемогами українських спортсменів з карате:

  • Янчук Карина, Луганська обл. -  куміте 68кг – ЗОЛОТА нагорода
  • Черняєв Олександр, Харківська обл. – ката – ЗОЛОТА нагорода
  • Махно Олександр, Полтавська обл., - куміте 84 кг – ЗОЛОТА нагорода

А також в карате срібні нагороди здобули:

  • Пантюшин Микола, Дніпропетровська обл., у вправі куміте +84 кг.
  • Кальник Олександр, Полтавська обл., Черняєв Олександр, Харківська обл., Тритяк Олександр, Полтавська обл. – ката команда чоловіки – СРІБЛО нагорода

Яскраво виступила збірна команда України з плавання, яка у перший змагальний день виборола дві золотих та одну бронзову нагороду.

ЗОЛОТУ нагороду виборов дебютант Ігор, двадцятирічний спортсмен - представник м. Києва – Султанов Ілля на дистанції 50 м батерфляй. До речі, Ілля потрапив до фінальних запливів з найкращим результатом 0:25.10 і зміг його покращити у фіналі на 2 сотих секунди. І дуже гарна новина, що на минулій Дефлімпіаді у 2017 році  збірна команда України з плавання так і не змогла вибороти золоту нагороду, а сьогодні у перший змагальний день  одразу здобула дві золоті.

Друга ЗОЛОТА нагорода була здобута командою чоловіків у естафетному плаванні 4х100 м вільний стиль. У попередніх запливах брали участь (Зіненко Іван, Карниш Артем, Адамович Владислав, Якубовський Ростислав), які потрапили до фіналу з першим результатом 03:42.51, а у фінальному запливі (Литвиненко Олексій, Султанов Ілля, Коломієць Олексій, Дудник Максим), які покращили час на 7 секунд 35 сотих та утримали першу позицію.

Разом з цим, Терещенко Ірина на дистанції 200 м комплексне плавання виборола БРОНЗОВУ нагороду.

Сьогодні продовжила боротьбу у Іграх в підгрупах національна збірна команда України з  футболу, яка впевнено перемогла команду Єгипту із рахунком 5-0. Автори голів: Абдоуліє Нийє, Мишенко Богдан, Мчедлішвілі Шалва, Реутов Ігор, Стрийський Роман.

Загалом сьогодні наша команда взяла участь у 4 видах спорту та виборола 9 нагород, з яких 6 золотих, 2 срібних та 1 бронзову, а вже завтра національна дефлімпійська збірна команда України змагатиметься також у 4 видах спорту, серед яких: плавання, баскетбол (Україна-Литва), карате та дзюдо.  

Переможемо! Слава Україні!

#Deaflympic #DeaflympicTeamUkraine #Дефлімпіада2021 #BestTeam #ВІдСамсунуДоКашіасДуСулу

Піднятися на початок