A- Зменшити шрифт
A+
Збільшити шрифт

Рік 2019-й: цифри і факти Національного комітету спорту інвалідів України

Прес-служба Національного комітету спорту інвалідів України, опубліковано 08 січня 2020 року о 18:55

Сьогодні, вступивши з найкращими сподіваннями у Новий 2020 рік, прогорнемо сторінки славного для Національного комітету спорту інвалідів України та нашої великої паралімпійської і дефлімпійської родини 2019 року.

2019 рік був знаковим для нас: він пройшов під егідою інтенсивної підготовки та яскравої участі наших спортсменів у ХІХ зимових Дефлімпійських іграх.  Національна дефлімпійська збірна команда України потужно виступила на Дефлімпіаді-2019, що з 12 по 21 грудня проходила в італійських містечках Мадезимо, Кьявенні та Санта Катеріні і в якій взяли участь біля 500 спортсменів з 34 країн світу.

Виступ національної команди став справжнім проривом зимового дефлімпійського спорту, до яскравого результату якого наші дефлімпійці йшли довгих 20 років! Команда показала всьому світові, що Україна вміє змагатись і конкурувати з найсильнішими спортсменами світу на рівних та  перемагати!

На ХІХ зимових Дефлімпійських іграх українці вперше вибороли: 4 золоті, 4 срібні та 3 бронзові медалі та стали другими серед 34 країн-учасниць за загальною кількістю медалей та третіми - за кількістю золотих нагород! Найкраще від команди України виступили: Мажаєв Дмитро та Бакланова Тетяна. У доробку Дмитра – 3 золоті медалі у лижних перегонах, у Тетяни – одна золота та 1 срібна нагороди в дебютних для Дефлімпійських ігор шахах.

Ці Ігри стали знаковими для національної дефлімпійської збірної команди, яка вже вп’яте відстоювала на Дефлімпіаді честь нашої держави. Символічно, що саме на Іграх в Італії національна дефлімпійська збірна команда України відзначила 20-ти літній ювілей участі українських спортсменів з порушеннями слуху у зимових Дефлімпіадах. Тріумфальний результат, з яким повернулись українські спортсмени з Італії, був високо оцінений і світовою спортивною спільнотою, і в українському загалі. Одразу по поверненню переможної команди додому Президент України Володимир Зеленський нагородив переможців державними нагородами і особисто привітав спортсменів. «Найголовніше в цій перемозі – те, що ви показали всім нам, усім українцям, усьому світові, які ви сильні, незламні духом. Завдяки вам в Україні з’являється відчуття перемоги», – сказав Глава Держави, звертаючись до дефлімпійців.

Окрім яскравого виступу дефлімпійців на зимовій Дефлімпіаді-2019 відбулось ще багато перемог. 2019 рік був надзвичайно плідним для національних паралімпійської та дефлімпійської збірних команд України, що взяли участь у 142 міжнародних спортивних заходах:

· 34 чемпіонатах світу,

· 26 чемпіонатах Європи,

· 26 кубках світу та Європи,

· 55 міжнародних турнірах,

· 1 ХІХ зимових Дефлімпійських іграх

Протягом року на цих змаганнях українські спортсмени з видів спорту осіб з інвалідністю вибороли 927 медалей різного ґатунку, з яких:

· 338 золотих

· 300 срібних

· 289 бронзових

Слід зазначити що 2019 рік був відбірковим та ліцензійним для участі у Паралімпійських іграх в Токіо 2020. Так, станом на сьогодні (08.01.2020) отримано 84 ліцензії для участі у  #Паралімпіада2020 (2 – стрільба із лука, 7 – стрільба кульова, 4 – веслування академічне, 4 – параканое, 37 – плавання, 25 – легка атлетика, 1 – голбол, 1 – велосипедний спорт, 3 - тхеквондо) для 94 спортсмена, а саме для 56 чоловіків та 38 жінок. До речі, в цілому національна паралімпійська збірна команда України планує вибороти 174 ліцензії для 207 спортсменів (на XV літніх Паралімпійських іграх 2016 року було 122 ліцензії).

Це унікальний і значимий паралімпійський та дефлімпійський підсумок 2019 року!

Також у 2019 відбулась надзвичайно важлива перемога у медійному напрямку Національного комітету спорту інвалідів України: за підсумками висвітлення Паралімпіади-2018 Національний паралімпійський комітет України було визнано найкращим мовником світу. Понад 600 годин мовлення з неймовірним охопленням – практично 60 центральних та регіональних телерадіоканалів України, що висвітлювали Паралімпійські ігри-2018, включаючи трансляції змагань, новинні сюжети, щоденники Паралімпіади, хайлайти зимових Паралімпійських ігор-2018 – таким був результат Національного паралімпійського комітету/Національного комітету спорту інвалідів України та Медіа Центру НКСІУ - #BroadcastMediaCenter

Ми це зробили. І ми радіємо, що ми в паралімпійській сім’ї не тільки в Україні, ми – велика паралімпійська медіа-сім’я, в якій, дякуючи команді Міжнародного паралімпійського комітету (IPC) ми можемо донести до українського глядача те, що сьогодні варто назвати величчю людського духу.

Одним із важливих завдань у діяльності Національного комітету спорту інвалідів України, Укрцентру з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт» є фізкультурно-спортивна реабілітація людей з інвалідністю, в тім числі - воїнів АТО, які захистили нас на Сході. Впродовж 2019 року нами було проведено 51 табір фізкультурно-спортивної реабілітації людей з інвалідністю, в яких взяло участь 963 особи (у тім числі – 802 особи з інвалідністю).

Рубіж 2019 року подолано... Подолано досить успішно. Наразі усі ми сподіваємось на не менш яскраві перемоги у 2020 році, одна із яких - ХVІ літні Паралімпійські ігри, що відбудуться 25 серпня - 6 вересня 2020 року у м. Токіо, Японія.

Вдячні усім, хто був з нами впродовж цього року щодня! Дякуємо за підтримку, за вболівання, за вашу віру в нас - у нашу спільну перемогу! Ваша підтримка направду стала нашою перемогою...

Ми вдячні усім партнерам та спонсорам, які підтримали нашу команду, наш Комітет. Подяка компаніям lifecell, ВОЛЯ, Моршинська, UCloud, Toyota Ukraine, Victoria Koroleva - Виктория Королёва, SPORTMASTER UA.

ОСОБЛИВА ПОДЯКА КОМПАНІЇ lifecell, ЯКА ЗАБЕЗПЕЧИЛА ТАКУ НЕОБХІДНУ КОМУНІКАЦІЮ ДЕФЛІМПІЙЦІВ ТА ШТАБУ ТА ПЕРЕДАЧУ ВІДЕО-СИГНАЛУ З #ДЕФЛІМПІАДА2019 В УКРАЇНУ!!! ПОДЯКА Моршинська ТА  UCloud ЗА ЯСКРАВИЙ ПОЧАТОК ПАРТНЕРСТВА!.

Подяка всім телевізійним та радіо-партнерам, які долучились до нашого важливого проекту висвітлення Дефлімпіади-2019! Особлива подяка - Медіа-центру Національного комітету спорту інвалідів України - #BroadcastMediaCenter та Соціально-культурному проекту «БезМеж».

Як завжди, сподіваємось на загал українців, які будуть активно вболівати за паралімпійців та дефлімпійців України, за нашу спільну перемогу - перемогу України - у 2020 році. Ваша підтримка - це наша перемога!

Піднятися на початок