A- Зменшити шрифт
A+
Збільшити шрифт

Досить фейків: Паралімпійські ігри 2020 у Токіо не відміняються!

Прес-служба Національного комітету спорту інвалідів України, опубліковано 22 січня 2021 року о 15:48

До Національного комітету спорту інвалідів України надійшло офіційне повідомлення від  керівництва Міжнародного паралімпійського комітету щодо фейкових "новин" у деяких ЗМІ про відміну Олімпійських та Паралімпійських ігор в Токіо. "Статті, що повідомляють про те, що Токіо 2020 було відмінено не є правдивими",  - сказано в офіційному повідомленні -"Ця спекуляція базується на інформації  анонімного джерела, з наданням своїх особистих поглядів та недостовірної інформації.  МПК, МОК, Організаційний комітет Токіо 2020 та їхні партнери залишаються відданими тому, аби провести безпечно та успішно Ігри цього літа".

Після спекуляцій у ЗМІ в п'ятницю (22 січня) щодо скасування Токіо 2020, яке було викликане анонімним джерелом, що висловлює особисті думки, Міжнародний паралімпійський комітет (МПК) зробив наступну заяву:

“МПК, МОК, Організаційний комітет Токіо 2020 та всі партнери є повністю відданими та зосередженими на проведенні безпечних та контрольованих Олімпійських та Паралімпійських ігор цього літа. Ця позиція не змінилася та була підтверджена ще раз сьогодні МОК, Токіо 2020 та Японським урядом. 

“З моменту відтермінування в березні минулого року всі, хто бере участь у забезпеченні проведення Ігор, невтомно працюють над розробкою контрзаходів та планів у зв'язку з COVID-19, які, на нашу думку, зменшать ризик для спортсменів, усіх зацікавлених сторін Ігор та, що важливо, громадськості Японії. 

“На початку лютого МОК та МПК опублікують перші видання методичних посібників (Playbook), спрямовані для використання залученими до Ігор сторонами. Ці посібники розпочнуть пояснення, як саме ми прагнемо провести захід цього літа, та окреслюють особисті зобов’язання, які повинна виконувати кожна особа, яка відвідує Ігри, для забезпечення безпечних і контрольованих Ігор. “Порівняно з березнем 2020 року, ми тепер знаємо набагато більше про те, як поводиться вірус COVID-19, і набагато більше про те, як організовувати безпечні спортивні заходи під час пандемії, і це також заохочується впровадженням декількох вакцин на міжнародному рівні. 

“На момент проведення Ігор цього літа, ми з оптимізмом очікуємо, що кількість щоденних випадків буде значно нижчою, ніж у ці темні зимові місяці. Ми також впевнені, що розширена програма тестування, яка буде впроваджена до, під час та після Ігор - один із декількох заходів, які будуть вжиті для залучених до Ігор сторін – це допоможе мінімізувати ризик передачі вірусу. Нарешті, кожен з спортивних заходів, що відбувались по всьому світі з моменту спалаху вірусу, забезпечили всіх нас цінним пізнавальним досвідом, який допомагає постійно вдосконалювати наші плани на Токіо.

“Немає сумнівів, що Ігри в Токіо 2020 будуть сильно відрізнятися від будь-яких попередніх Ігор, і що до заходу цього літа ще дуже багато часу. Однак ми віримо, що завдяки надійним впровадженням і планам, які ми вже запровадили, Ігри можуть і будуть проходити безпечно.”

Секретаріат Кабінету Міністрів головного управління з проведення Олімпійських і Паралімпійських ігор в Токіо 2020 заявив:

“Поширені сьогодні новини інформують, що Уряд Японії в приватному порядку дійшов висновку, що Олімпійські ігри в Токіо доведеться скасувати через коронавірус. Це категорична неправда. 

“На засіданні виконкому МОК у липні минулого року було узгоджено те, що церемонія відкриття Олімпійських ігор Токіо 2020 відбудеться 23 липня цього року, і програма та місця проведення Ігор були відповідно зміщені за розкладом. Усі залучені сторони спільно працюють над підготовкою до успішних Ігор цього літа. 

“Ми будемо реалізовувати всі можливі контрзаходи проти COVID-19 і продовжуватимемо тісно співпрацювати з МОК, Оргкомітетом Токіо 2020 та столичним урядом міста Токіо, готуючись до проведення безпечних ігор цього літа.”

Оргкомітет Токіо 2020 прокоментував:

Прем'єр-міністр Суга висловив свою рішучість провести Ігри; уряд проводить серію координаційних зустрічей щодо контрзаходів COVID-19 і здійснює ретельні контрзаходи щодо попередження зараженню, щоб мати можливість проводити Ігри. Всі наші партнери, включаючи національний уряд, столичний уряд, Організаційний комітет Токіо 2020, МОК та МПК, повністю зосереджені на проведенні Ігор цього літа. Ми сподіваємось, що щоденне життя може якнайшвидше нормалізуватися, і ми продовжуватимемо докладати максимум зусиль, щоб підготуватися до безпечних і контрольованих Ігор.”

Національний комітет спорту інвалідів України розуміє важливість розвінчання фейкових "новин" та поширення правдивої інформації про події, які розгортаються навколо Ігор в Токіо, а також засуджує створення деякими ЗМІ брехливої інформації,  що базується на недостовірних домислах анонімного джерела, з наданням своїх особистих поглядів та суджень. Наш Комітет останнім часом теж стикається з фейковими новинами навколо діяльності Укрцентру "Інваспорт", Національного комітету спорту інвалідів України, паралімпійської та дефлімпійської родини, які також базуються на наданні та поширенні деякими особами у ЗМІ недостовірних особистих домислів.  

Отож, Токіо- 2020 - бути, як і бути участі національної паралімпійської збірної команди України в цих  Іграх! 

Піднятися на початок