A- Зменшити шрифт
A+
Збільшити шрифт

Національну дефлімпійську збірну з футболу - чемпіона Європи-2019 - вшанували

Прес-служба Національного комітету спорту інвалідів України, опубліковано 25 червня 2019 року о 21:49

25 червня у Будинку футболу пройшла урочиста зустріч з тріумфаторами футбольного Евро-2019 серед спортсменів з порушеннями слуху, котрі на чемпіонаті Європи в Італії здобули "золото". Спортсменів вшанували заступник міністра молоді та спорту Микола Даневич, президент Національного комітету спорту інвалідів України Валерій Сушкевич, президент Спортивної федерації глухих України Леонід Касіцький, начальник Українського центру з фізичної культури і спорту осіб з інвалідністю "Інваспорт" Оксана Скугарева, президент Асоціації футболу Андрій Павелко.  

Інформація про національну дефлімпійську команду з футболу - чемпіонів Європи-2019:

Національна дефлімпійська збірна команда з футболу серед спортсменів з порушеннями слуху вперше за роки Незалежності України стала чемпіоном Європи-2019 (не забуваймо, що національна дефлімпійська збірна команда з футболу -  чемпіон та двічі срібний призер Дефлімпійських ігор).

Чемпіонат Європи з футболу серед спортсменів з порушеннями слуху проходив з 2 по 15 червня у м.Іракліон, що в Греції. В турнірі взяли участь 16 футбольних збірних Європи.

Місяць червень, направду, - справжній шквал українського футболу. І у цьому шквалі є потужний результат національної дефлімпійської збірної команди з футболу!

Так, стартувавши у групі D з перемоги над командою Англії (1:3) та Франції (0:2), і в останньому матчі групового етапу чемпіонату Європи з футболу серед спортсменів з порушенням слуху наші спортсмени "в суху" з рахунком 2:0 розбомбили команду Швеції.

І потужну яскраву перемогу здобула національна дефлімпійська збірна команда України в 1/4 фіналу чемпіонату Європи в принциповій для нас грі з командою Росії: рахунок гри 2:1.

У півфіналі синьо-жовті перемогли ірландців з рахунком 1:0, а в фіналі здобули перемогу над збірною Німеччини з рахунком 2:0.

Рішенням Оргкомітету та суддівської колегії чемпіонату Європи наш голкіпер Українець Дмитро визнаний кращим голкіпером чемпіонату Європи і йому крім чемпіонської медалі, була вручена відповідна відзнака кращого голкіпера Європи 2019 р. Серед бомбардирів не вдалось визначити найкращого, бо всі вони зіграли однаково гарно.

До складу національної збірної команди увійшли спортсмени з 8 регіонів України (Одеської, Миколаївської, Полтавської, Черкаської, Івано-Франківської, Закарпатської, Луганської областей та м. Києва). Серед них - Заслужені майстри спорту України (6 осіб), майстри спорту України міжнародного класу (5 осіб) та майстри спорту України (4 особи).

Національна збірна команда була укомплектована на 40 % молодими гравцями, які вперше взяли участь у міжнародних змаганнях такого рівня.  В той же час, в команді досвідчені спортсмени, які є чемпіонами та срібними призерами літніх Дефлімпійських ігор 2009, 2013 та 2017 років.

Досвідчені гравці команди: Українець Дмитро, Рій Володимир, Невенченко Дмитро, Причина Родіон.  Дебютанти:  Воробей Максим, Єдинак Андрій, Полянський Михайло, Стрийський Роман, Ушаков Євген, Доценко Дмитро, Кусковальский Борим.

Середній вік національної збірної команди України з футболу – учасників чемпіонату Європи складає 27 років. Наймолодший спортсмен: 19 років – Полянський Михайло (Закарпатська обл.), найстарший спортсмен - 35 років – Причина Родіон (Полтавська обл.).

Слід зазначити, що чемпіонати світу та Європи з футболу для осіб з порушеннями слуху проводяться раз на чотири роки. За підсумками 2018 року збірна команда України з футболу  проходила кваліфікаційний відбір та отримала право на участь у чемпіонаті Європи серед 8 найкращих команд Європи, взявши участь у квітні у змаганнях з командою Іспанією, вигравши з рахунком 4-1, та у липні з командою Данії (змагання проходили у м. Полтаві) вигравши з рахунком 7-0.

Наступні змагання, а саме чемпіонат світу з футболу відбудеться у 2020 році (можливо у Південній Кореї), на участь у якому наша команда виборола право, посівши перше місце на цьому чемпіонаті Європи.

 Склад національної дефлімпійської збірної команди України – чемпіона Європи-2019

Спортсмени:

Українець Дмитро Вікторович - голкіпер,  м. Київ;

Брагін Вячеслав Дмитрович - напівзахисник, Одеська;

Баєв Сергій Володимирович - напівзахисник, Миколаївська;

Верещака Олександр Олександрович - бомбардир, Полтавська;

Войченко Костянтин Владленович - захисник,  Полтавська;

Воробей Максим Олексійович - захисник, м. Київ;

Доценко Дмитро Вікторович - захисник,  Полтавська;

Оленич Олександр Борисович - напівзахисник,  Полтавська;

Пустовіт Віктор Миколайович - захисник, Черкаська;

Реутов Ігор Олегович - напівзахисник,  Полтавська;

Рій Володимир Миколайович – напівзахисник, Івано-Франківська;

Сенько Дмитро Володимирович – напівзахисник, захисник, Одеська;

Статівка Олексій Олександрович – напівзахисник, Полтавська;

Стрийський Роман Андрійович - напівзахисник, Полтавська;

Полянський Михайло Олександрович - напівзахисник, Закарпатська;

Ушаков Євген Сергійович - бомбардир,  Миколаївська;

Шотурма Ігор Олександрович - напівзахисник,  м. Київ;

Єдинак Андрій Тарасович - напівзахисник, Одеська;

Кусковальський Борис Миколайович - голкіпер, Миколаївська;

Невенченко Дмитро Євгенович - бомбардир, Луганська;

Причина Родіон Володимирович - захисник, Полтавська.

Тренери:

  • Козін Віктор Володимирович – старший тренер, Полтавська;
  • Верещака Олександр Юрійович – тренер, Полтавська;
  • Вербицький Олександр Володимирович – тренер-лікар, Полтавська;
  • Бондарчук Олександр Сергійович – тренер-масажист, Полтавська.


 

Піднятися на початок