A- Зменшити шрифт
A+
Збільшити шрифт

Національний комітет спорту інвалідів України та Parimatch Foundation вручать стипендії 20-ти дітям з інвалідністю, обдарованим у спорті

Прес-служба Національного комітету спорту інвалідів України, опубліковано 11 серпня 2020 року о 14:16

13 серпня о 12:00 в PMHUB (вул. Іонна Павла II, 5), відбудеться урочистість з нагоди вручення стипендій дітям з інвалідністю, обдарованим у спорті. Захід організовано спільно з Національним комітетом спорту інвалідів України в рамках проекту Parimatch Foundation «Так, я можу!». За всю історію незалежності України - це унікальний випадок надання стипендій від бізнесу для діток з інвалідністю, що після минулорічного успіху матиме потужне продовження.


Всього допомогу отримають 20 талановитих у спорті дітей з інвалідністю з 15 регіонів. Самі стипендіати представлені в 9 видах спорту. Вручати стипендії будуть Міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт, президент Національного комітету спорту інвалідів України Валерій Сушкевич та президент Parimatch Foundation Катерина Білоруська.


«Так, я можу!» - комплексна програма, спрямована на підтримку дітей з інвалідністю шляхом залучення їх до спорту. Головна мета – підтримати талановитих дітей-спортсменів на їхньому шляху до успіху і самореалізації. Заохочення дітей з інвалідністю до систематичних занять фізичною культурою і спортом безпосередньо сприяє підготовці резервного складу національних збірних команд України з видів спорту осіб з інвалідністю.


Презентація благодійного фонду Parimatch Foundation та програми «Так, я можу!» відбулася рік тому в Klitschko Expo. Тоді ж 15 дітей з інвалідністю з 11 регіонів України віком від 12 до 17 років за період з серпня 2019 по серпень 2020 р отримали іменні стипендії в розмірі від 5000 до 8000 гривень, а загальна сума допомоги з серпня 2019 по серпень 2020 склала 1 млн. 164 тис. грн.


Під час урочистості представники масмедіа зможуть поспілкуватись з Міністром молоді та спорту України Вадимом Гутцайтом, Уповноваженим Президента України з прав людей з інвалідністю, президентом Національного комітету спорту інвалідів України Валерієм Сушкевичем і президентом Parimatch Foundation Катериною Білоруською, які розкажуть про цілісну програму підтримки талановитих у спорті дітей з інвалідністю та їхні долі. А також буде можливість познайомитись з юними спортсменами з інвалідністю з  різних областей України - лауреатами другої премії комплексної програми підтримки талановитих спортсменів-дітей з інвалідністю «Так, я можу!».


Акредитація: vladimir.baranetskyi@pm.ua, 063 881 92 77 Володимир Баранецький, media@paralympic.org.ua,  093 771 10 64, Наталія Гарач

Піднятися на початок